Institut Igalo sa rekordnom posjetom

Institut Igalo sa rekordnom posjetom

16
Podijeli

Već više od mjesec, u starom i novom stacionaru Instituta dr Simo Milošević nema slobodnih kreveta. Od početa godine ovdje bilježe rekordnu posjetu u odnosu na proteklih nekoliko, sa ostavrenih 126.500 noćenja, što je za 9 i po hiljada više nego lani. U iščekivanju raspisivanja novog, V tendera za prodaju državnih akcija Institua, biće ovo dobra poslovna godina za kompaniju, priča za Radio Jadran direktor marketinga i prodaje, Nikola Mračević.

„U oba objekta boravi oko 1200 gostiju, što je oko 600 gostiju u novom i starom dijelu. U novom dijelu smješteni su stalni gosti iz Norveške. Za ovu godinu obezbijeđeno je 6 grupa od po 140 gostiju, a u utorak se očekuje dolazak pete grupe. Poslije prekida od par godina, ponovo se vratila „ljetnja“ grupa pacijenata iz Holandije, koji dolaze posredstvom agencije Fontana. Stalne dolaske Holanđana očekujemo ponovo od 29. avgusta, po 40 gostiju, a od polovine septembra biće ih oko stotinu u grupi“, kaže Mračević.

Picerija i restoran

Dobru popunjenost u Institutu duguju i gostima, odnosno pacijentima sa ex Yu prostora kojih je oko 140.

„Dobra je posjeta sportskih klubova, koji najvećim dijelom dolaze posredstvom VPSCG ili PVK Jadran. To su gosti sa svih meridijana, od Novog Zelanda, Rusije pa na dalje. Osim vaterpolista i plivača, dosta je bilo fudbalera i gimnastičara i drugih sporstkih ekipa, zahvaljujući dobroj ponudi za pristojnu cijenu od 37 eura, za pun pansion i korišćenje sporstkih sadržaja“, naveo je Mračević.

Sezona do kraja oktobra, odnosno decembra

“Dobre su najave u Institutu Igalo za podsezonu u oba zdanja, pogovoto što u starom očekuju dolazak gostiju preko Sindikata. Osim njih nastavljaju u Drugoj fazi grupe Norvežana, ali i Holanđana i Njemaca koji tokom ljeta izbjegavaju dolazak zbog visokih temperatura“, naveo je Mračević.

Posljednje goste ispratiće u Medteranskom zdravstvenom centru krajem oktobra, a krajem decembra u starom dijelu.
Inače, vilu Galeb, bivšu Titovu rezidenciju ove godine posjetilo je 1900 gostiju:

„Interesovanje za obilazak je veće iz godine u godinu, a sudeći po knjizi utisaka, posjetioci su zadovojni našim uslugama. Obilasci su 4 puta sedično, uz vodiče na našem, engleskom i ruskom jeziku“, kazao je Mračević.

Ništa još od novih tržišta Libije i Emirata

Sa druge strane, namjera Instituta da osvoji nova „osjetljiva“ tržišta Libije i Ujedinjenih arapskih emirata nije dala rezultate. Posjeta medicinske direktorke Instituta Marine Delić, zajedno sa ministrom zdravlja Kenanom Hrapovićem Fondovima zdravstva Abu Dabija i Dubaija, početkom godine, još više obećavala. Podsjetićemo, oni su u februaru, u zvaničnoj posjeti ovim Fondovima, ponudili saradnju sa Institutom i mogućnost liječenja njihovim pacijentima, koji su najviše interesovanje izrazili za cerebrovaskularna oboljenja:

„Koliko sam informisan, još je sve u pregovorima i nema nikakvih konkretnih podataka o daljoj saradnji ili dolasku prvih pacijenata. U sve je uključeno i Ministarstvo, tako da u narednom periodu očekujemo nešto konkretno“, kazao je Mračević.

Ni 6 godina dugi pregovori za državni program liječenja pacijenata iz Libije za sada nisu uspjeli. Ugovren je bio aranžman preko jedne podgoričke agencije i trebalo je da Libijci dolaze od februara, u manjim grupama od 8-40 i da se mjenjaju na 40 i više dana. Sa ovog tržišta u menadžmentu su ove godine računali zaradu od 920 hiljada eura.

Izvjesno više grupa Norvežana iduće godine

U menadžmentu Instituta ovih dana iščekuju završetak tendera u Norveškoj za dodatne grupe pacijenata, mimo ugovorenih 6 na godišnjem nivou. Dobra vijest je da je Institut prvorangiran na tenderu:

„Budući da je državna bolnica iz Osla, zbog aktuelne situacije u Turskoj prekinula slanje pacijenata u tu zemlju, automatski smo dobili veći broj. Pored zagarantovanih 6 grupa, ove godine smo dobili u dvakoj grupi 142 pacjenta, čak i dvije „ljetnje“ grupe. Kasnije je objavljen tender za ostale pacijente koji moraju da se pošalju na liječenje u zamjenu za Tursku tokom ove i sljedeće godine. Nemamo još povratnih informacija, ali nadamo se još jednoj grupi tokom septembra, kao i većem broju grupa za sljedeću godinu“, kazao je Mračević.

16 Komentari

 1. Dolazi drica Rajovic, priznati menadzer, da poboljsa situaciju. Inace Institut ima 100 ljekara mahom specijalista ali nisu i menadzeri.Nazdravlje.

  8
  3
  • Dr Gordana nije nikada bila menadzer..radila je samo kao ljekar internista kardiolog…Institut nema 100 ljekara…vec jedva 25…imao ih je u ona sretna vremena prije 10 god oko 60 i vise..a sada jedva 25..svi pobegose

 2. I? Da li to znači da će porasti plate zaposlenima( najnize plate u zdravstvu CG) ili da ce se, kao i do sada, sve sliti u kasu DRPSa i odrzati ih na vlasti 20 dana duze

  12
  1
 3. Onaj “zarđali” dok je prodat za 11 miliona. Za Instut: prva i druga faza, vila, dječje odjeljenje i zemljište eksperti su prihvatili ponudu od 10 miliona. Znate li kome treba da se zahvalimo za takav uspjeh?

  34
  1
 4. Odavno u Institutu nije bila situacija da nema praznog kreveta. Svaka čast za ljude koji rade promaju i direktora Mracevica. Dobro su se sjetili da poslije ljekara i eksperata iz HR stave naše čeljade koje zna radit. Da nije bilo njegovog djeda ne bi bilo ni Insitituta.

  19
  12
  • Ajde da sada ne analizirsmo ko je sto dobio i ko je dje gradio i kako daleko bi dogurali
   Neki su dobili ko da su bili na Sutjedvi ili igrali ko Cikota. Zaboravljste doprinos Bosnjaks. On je valjda glava kuce.

   9
   20
  • Ekspert iz HR JE za godinu dana napravio rast inostranog tržišta najveći za poslednjih 20 godina i osmislio EX YU program- ponudu na osnovu koje Institut bilježi rast broja noćenja poslednje 3 godine. Godisnji prihod koji je tada napravljen jos uvijek je ostao kao san novoj ekipi, a to svi u Institutu znaju. Zato Njunjo…baš si Njunjo

   22
   10

Ostavite komentar

*

code