Institut za građevinarstvo iz Podgorice izvršiće reviziju puta Ratiševina–Mojdež

Institut za građevinarstvo iz Podgorice izvršiće reviziju puta Ratiševina–Mojdež

13
Podijeli

Opština Herceg Novi angažovala je Institut za građevinarstvo iz Podgorice, koga zastupa izvršni direktor prof. dr. Duško Lučić, za izradu revizije postojeće projektne dokumentacije i tehničke kontrole izvedenih radova na klizištu na putu Ratiševina – Mojdež. Ugovor su juče potpisali predsjednik Opštine Stevan Katić i izvrši direktor Instituta, prof dr Duško Lučić.

Vrijednost Ugovora, odnosno posla, je 5.400 eura sa uračunatim PDV-om. Rok izvršenja Ugovora je 45 dana od dana potpisivanja.
Revizija dokumentacije i radova na terenu trebalo bi da utvrdi razloge za urušavanje ovog puta, kao i odgovornost i način sanacije.

Picerija i restoran

Podsjetićemo, sanacija dijela puta Ratiševina – Mojdež koštala je lokalnu upravu 550 hiljada eura, što je bila skoro trećina prošlogodišnjeg budžeta utrošenog za kapitalne investicije. Garantni rok za izvedene radove trebalo je da bude 2 godine. Sanacioni radovi počeli su u februaru 2017. godine, završeni ljetos, a već u decembru pojavile su se pukotine. Privremena sanacija kojom je osposobljena jedna traka za saobraćanje urađena je u februaru.

13 Komentari

 1. Svaka čast prof. Lučiću.
  Ali svi ti nalazi su u oblandama isuviše stručni i teoretski.
  A i svako ono magare, ako ih još ima u Mojdežu, zna da je kriva i Opština kao investitor i projektant i nadzor, ako ga je bilo i dupliranje tih nadležnosti.

  5
  1
 2. 1.Има ли игдје дио било које трасе из доба Аустроугарске да је потонуо.
  2. Погледајте пропусте из тога времена.
  3.Живанко ???
  4.Крушо изводио , ко је надзор .
  5.Ко је пројектовао и ко је дао сагласност на пројекат.
  6. Гаранција 2г. Ваљда је 10г. минимум.
  7. У Х.Новом ама баш ништа се не ради квалитетно. Огромне се паре дадоше ???
  Све су то КРИВИ ерцеговци. Погледајте Требиње.

 3. A da profesor doktor Lučić pogleda malo
  SKALE STO VISE NA MOJDESKI PUT
  O tome bi sigurno mogao jedno dobro i korisno predavanje imati pred budućim arhitektima, sa osvrtom kako netreba raditi u planiranju grada.
  Pozdrav za Duska !!!!!

  15
  4
 4. A neka se gospodin prof. dr. Lučić zainteresuje o stanju potkopa u Mojdežu. Ako ga uopšte nešto u Herceg Novom, a posebno u Mojdežu interesuje.

  15
  4
  • Nije ti Lucic kriv ni za put ni za potkop…da se ista tada on pitao sigurno do ovoga nebi doslo!!Profesionalac, bez mrlje jedne u karijeri!!!Vidi se da ne znas o kome pricas!!

   11
   2
 5. Ovo prevazilazi sve smijurije. Kakav to treba elaborat i kakav je to dr Lučić? Da li u ovoj opštini postoji neko ko zdravorazumski razmišlja? Da li gospoda zna da se radi o 20 metara ( dvadeset metara puta)? Nađite nekog iskusnog majstora – zidara, tesara- i riješićete problem. Pustite se više tih Lučića.

  12
  10
 6. Dok oni dodju ima samo jos vise da se prosiri.
  Pojavile su se nove pukotine prema Mojdeskoj strani, zamjetih ih jutros.
  Nego da pitam: Da li moze da se naspe i nabije malo tampona? Slomih sve auto ispod.

  15
  2
 7. Napravili ste veliku grešku.
  Trebalo je da pred Osnovnim sudom u Herceg-Novom pokrenete postupak obezbjeđenja dokaza putem građevinskog i geološkog vještačenja.
  Ovako ništa. Koliko god bude kvalitetna i stručna revizija neće obavezivati ni projektanta ni izvođača. A pogotovo ne može “utvrditi odgovornost”, kako se to u tekstu navodi. To može samo sud.

  16
  2

Ostavite komentar

*

code