Interni oglas za 4 službenika u Opštini Herceg Novi

Interni oglas za 4 službenika u Opštini Herceg Novi

9
Podijeli

Opština Herceg Novi raspisala je 21. februara interni oglas za slobodna radna mjesta u Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora. Na neodređeno radno vrijeme biće zaposlena 2 izvršioca, komunalna inspektora/ke, vođe smjene. Oglas je otvoren 15 dana od objavljivanja na sajtu Opštine, odnosno do kraja sedmice.

Takođe, Direkcija za imovinu i zastupanje Opštine Herceg Novi raspisala je 28. februara javni oglas za samostalnog savjetnika/cu za pravne poslove na neodređeno vrijeme. Traži se jedan izvršilac, a rok za prijave otvoren je 15 dana, kaže se u oglasu.

Picerija i restoran

Za potrebe kabineta predsjednika Opštine, raspisan je javni oglas za samostalnog savjetnika/cu za opšte admninistrativne poslove, takođe na neodređeno vrijeme. Oglas je otvoren do polovine marta.

Kako su Radiju Jadran pojasnili u lokalnoj upravi, interni oglas se raspisuje na osnovu člana 38 Zakona o državnim službenicima i namještenicima kad nije riječ o početnim pozicijama u kategoriji za koje se objavljuje javni oglas.

– Na interni oglas mogu da apliciraju samo službenici zaposleni na neodređeno vrijeme u organima lokalne samouprave. Ukoliko se slobodno radno mjesto predviđeno u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta pojedinog organa ne popuni internim oglasom raspisuje se javni oglas na koji apliciraju svi  zainteresovani koji ispunjavaju uslove za radno mjesto koje se oglašava – kazali su u Opštini.

Na osnovu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta svih organa  u toku je raspoređivanje zaposlenih, odnosno popunjavanje slobodnih radnih mjesta javnim oglašavanjem.

Kako dalje navode u lokalnoj upravi, kabinetom predsjednika Opštine rukovodi načelnik, a u kategoriji visoko rukovodnog kadra, su još dva izvršioca. U ekspertsko rukovodnom kadru su dva izvršioca, u ekspertskom kadru sedam, od samostalnog savjetnika III do samostalnog savjetnika II, a dva izvršioca pripadaju izvršnom kadru, pa je ukupan broj zaposlenih u Kabinetu 12, od sistematizovanih 14 radnih mjesta.

U Službi komunalne policije i inspekcijskog nadzora trenutno je zaposleno šest inspektora. Sistematizacija radnih mjesta u ovoj Službi bila je neophodna zbog njene specifičnosti, te broja ovlašćenja. Zbog toga je, naročito tokom ljeta i povećanog broja gostiju, neophodno uposliti nove, kako bi se svi zahtjevi blagovremeno ispunjavali, navode u lokalnoj upravi.

Samostalni savjetnik III u Direkciji za imovinu i zastupanje potreban je po važećoj sistematizaciji, pa se popunjavanjem ovog radnog mjesta postiže isti broj zaposlenih, kao i prethodnih godina.

– Od oktobra prošle godine u Direkciji za imovinu i zastupanje jedan je službenik manje, zbog promjena nastalih odlaskom prethodnog rukovodioca. U Direkciji su trenutno zaposleni: direktor, pomoćnik starješine, pravni zastupnik, koordinator za poslove evidencije, 1 samostalni savjetnik I, geodeta i administrativni radnik – precizirali su u lokalnoj upravi.

Prethodnih godina u Direkciji za imovinu  zastupanje su izvršioci bili: direktor, pomoćnik starješine, pravni zastupnik, 3 samostalna savjetnika I, geodeta, administrativni radnik.

U toku je i donošenje Rješenja o zaradama na osnovu usvojene i javno objavljene Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika u Opštini Herceg Novi.

– Novim rješenjima biće smanjene zarade zaposlenih zbog primjene obračunske vrijednosti koeficijenta koji donosi Vlada Crne Gore za svaku kalendarsku godinu i iznosi 90 eura u bruto iznosu – zaključuju u lokalnoj upravi.

9 Komentari

  1. Partijsko zaposlenje? Zar nije protivzakonito primati u stalni radni odnos u javnom sektoru kad se raspisu izbori od dana raspisivanja do okoncanja istih?

    33
    9

Ostavite komentar

*

code