Investitor očekuje završetak kanalizacione i vodovodne infrastrukture do maja

Investitor očekuje završetak kanalizacione i vodovodne infrastrukture do maja

1117
3
Podijeli

kolektor savina 110115Iz Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, koja je investitor 32 miliona eura vrijednog kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom, tvrde da je završeno 90% posla. Vodovodna i kanalizaciona mreža, duga 35 km i deset pumpnih stanica je projekat koji je počeo da se gradi u septembru 2012. godine. Trebalo je da ga kompanija “Ćeltikćoglu” završi u februaru 2014. godine. Sa naknadnim aneksima ugovora, biće okončan u maju ove godine, navodi direktor Društva, Milorad Velaš.
Dosadašnji radovi, koštali su oko 21,5 miliona eura i prema riječima Velaša, kolektorski sistem Forte mare – Savina – Meljine, trebalo bi da bude završen već do kraja ovog mjeseca. Posao na rivijeri, po dinamičkom planu izvođača Ćeltikćoglu i podizvođačkih firmi, biće okončan do kraja maja.
– Prioritet posla u ovom trenutku predstavlja kolektorski sistem koji treba da vodi do postrojenja za preradu otpadnih voda u Nemiloj. Postojao je zahtjev investitora, odnosno Opštine Herceg Novi, da se posao okonča do 11. januara, ali to nije bilo moguće. Radovi su usko skopčani sa izgradnjom postrojenja za preradu otpadnih voda, posao mora biti istovremeno okončan, zbog čega je naznačeni rok bilo teško postići. Ali to nije nemoguće do kraja ovog mjeseca – ističe Velaš.
Nove pumpne stanice Forte Mare i Savina praktično su završene kada je riječ o građevinskom dijelu posla, i na njima preostaje još montaža mašinske opreme, dok su elektro radovi u toku. Preostale dionice su u Bijeloj, od hotela „Delfin“ do pumpne stanice Bijela Brodogradilište.
postrojenje za preciscavanje 110115– U toku je posao na cjevovodu od hotela „Maks“ ka zapadu, a radi se i od bivšeg PKB-ovog dječijeg odmarališta u Baošićima ka hotelu Maks u dužini od 400 m. Dinamika je zadovoljavajuća. Takođe se radi i na dubokim dionicama od Baošića ka pumpnoj stanici Đenovići kod plivališta, uz zadovoljavajuću dinamiku. Očekujemo da se nakon ovih praznika timovi pojačaju na rivijeri – ističe Velaš.
Prema izvještaju nadzora, zaključno sa 30. novembrom 2015. godine, kada je reiječ o postavljanju cjevovoda, završeno je 90 odsto posla na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, a Radiju Jadran su iz nadzorne firme “Dahlem” nedavo potvrdili da je postrojenje završeno preko 90 odsto i da samo predstoji uređenje terena i elektro-montaža.

3 Komentari

  1. ZNACI I OVA SEZONA BEZ KOLEKTORA. !!! DA NIJE ZALOSNO,BILO BI SMIJESNO I NA KRAJU NIKOME NISTA??!! DEFINITIVNO ,HERCEG NOVI NEMA KADRA ZA UPRAVLJANJE GRADOM,BEZ OBZIRA KO JE NA VLASTI! LICNO SAM MISLIO DA CE IZBOR DOVESTI STRANI MENADZMENT,KAKO SE TO U SVIJETU RADI,ALI NISTA OD TOGA!
    0    0

Ostavite komentar

*

code