IO TO Herceg Novi: Sa indignacijom odbacujemo inicijativu Dragana Jankovića

IO TO Herceg Novi: Sa indignacijom odbacujemo inicijativu Dragana Jankovića

2124
23
Podijeli

Inicijativa 8 članova Skupštine TO Herceg Novi za razrješenje Izvršnog odbora naišla je na otpor tog tijela, čiji je predsjednik Goran Čolović. Premda u saopštenju koje je dostavljeno Radiju Jadran, kao reagovanje na naš tekst  od 14. februara “Inicijativa za smjenu Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novi”, nema potpisa, a proslijedila ga je stručna služba TO, objavićemo ga u cjelini.

Povodom teksta koji je objavljen na portalu, a u kojem se navode takozvani razlozi za razrješenje IO TO Herceg Novi i to: “neadekvatno trošenje finansijskh sredstava, neodgovarajuća prezentacija turističke ponude, neodgovarajući odnos prema organima TO, neodgovoran odnos prema projektima i dr.” u obavezi smo da upoznamo javnost sa sljedećim:

Picerija i restoran

Inicijativa za razrješenje Izvršnog odbora TO Herceg Novi  je potekla od 7 verifikovanih članova Skupštine TO HN, od kojih su dva člana ujedno i članovi Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novi. Svi članovi IO TO HN su istovremeno i članovi Skupštine TOHN.

Dana, 14. 12. 2016. godine održana je IV sjednica Skupštine TO HN, na kojoj je razmatrano finansijsko i programsko poslovanje za 2015. i 2016. godinu kao i Finansijski plan i Program rada TO  za 2017.godinu, jednoglasno su usvojeni svi izvjestaji, bez primjedbi, a sa pohvalama na rad i ostvarene rezultate TO HN.

Između ostalog, jedna od tačaka dnevnog reda bila je i Anketa turista za 2016. godinu koja bilježi bolje rezultate u kvantitetu i kvalitetu ukupne turističke ponude, posebno kada su u pitanju kulturno zabavne manifestacije i događaji na području cijele Hercegnovske rivijere koje su bile organizovane od strane TO HN.

Poslovanje TO HN bilježi drastično bolje finansijske rezultate tokom trajanja mandata ovog sastava Izvršnog odbora i Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi.

U vezi  svega gore navedenog nameću se pitanja:
Zašto članovi koji su glasali za usvajanje svih  navedenih dokumenata i pohvalili iste, su sada potpisnici ovakve inicijative, posebno članovi Izvršnog odbora koji su i direktno učestvovali u kreiranju finansijskog plana i programa rada TO HN poslednje dvije godine?
Čemu onda nipodaštavanje svega za period od najviše 3 mjeseca do novih izbora? Da li je to samo rezultat političkog talasa promjena “na bolje”?

Izvršni odbor podsjeća javnost da goste i turiste ne zanima politika, već samo lijepe uspomene i kvalitet boravka u našem gradu.

Takođe napominjemo da je priprema turističke sezone 2017. godine ušla u završnu fazu , te da treba već razmišljati o planovima za 2018. godinu.

TOHN ne smije poslužiti bilo kome za zadovoljenje političkih hirova, jer se ništa bolje ne može postići u momentu krize upravljanja gradom.

Izvršni odbor odgovorno kao i do sada, tvrdi da se ovakvim odnosom prema TOHN i gradu Herceg Novom nanosi samo direktna šteta kada je turistička sezona u pitanju.

Na kraju Izvršni Odbor TO HN  sa indignacijom odbacuje ovako dostavljenu inicijativu potpredsjednika Opštine Dragana Jankovića, koja je plod paušalnih, netačnih i neobrazloženih navoda, a koji ne mogu biti predmet razmatranja ozbiljnih ljudi, pa tako ni Skupštine TO HN.

Izvršni Odbor TO HN neće nikome dozvoliti da ukalja čast i dostojanstvo njegovih članova. Ivršni Odbor TO HN samo zahtijeva od  potpredsjednika Opštine, Dragana Jankovića, da postupa po Zakonu-zaključuje se u saopštenju Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novi.

23 Komentari

 1. Vi ste sramota za grad!!!Ništa niste uradili za osim što ste sa trošili pare na neke kvazi prezentacije i programe a sve uz parolu “boljitka za grad”Čolović ima agenciju i najbolje neka tamo radi,nije ovo za njega.
  Imate Govedaricu pa bolje da sa njim radite fiskulturu jer za turizam nijeste.
  0  0
 2. Gospodin nije doveo preko svoje agencije niti jednog turistu u Herceg Novi. Samo je prodavao strane aranžmane novljanima i odvodio naše turiste iz Novog na izlete (da potroše što manje u našem gradu). A onda ste postavili takvog čovjeka da upravlja turizmom. Tražili ste, gledajte.
  0  0
 3. Ceste smjene ne samo clanova TO,vec i ostalih opstinskih sluzbi ne donose boljitku.
  Svakako da treba da budu strucne osobe zaposlene,sa radnim iskustvom.
  Dokle vise novih izbora?
  Narode u pamet se dozovite.
  Budite aktivniji u NVO/ima.
  Manite se politike.
  Svojim primjerom cuvajte grad.
  0  0
 4. Sta radi izvrsni djeli pare,koje smo mi gradjani ostvarili svojim zaslugama da turisti dodju u grad.A vi ih djelite sebi i svojoma.Da se niste oznoili da ih zaradite.Piiiii sta radite.!
  0  0
 5. Kakav maskenbal.Colovicu ko se zadnji smije najsladje se smije.Dosta je bilo javasluka ,sad ide red i rad!Vrijeme je da turisticka zaposli prave profilisane kadrove ,kako zakon nalaze.HercegNovi to zasluzuje ,a TO je kljucna za grad gradjane i turiste.Toliko o tome!
  0  0
 6. Colovicu tresu li se gace? Tresu tresu ima i zasto… konacno neko da stane na rep colovicu i pronevjerama u TO… a ovo sto se navodi da biljeze rast pa Boze moj nije IO zasluzan za to, ono sto je sporno dje su sredstva od tog rasta draga gospodo Vujovicu i Colovicu…
  0  0
 7. velika podrska za ove mlade ljude na celo turisticke , samo naprijed !!!!DUSKO KRUSO zna sta radi kad on skocije sa zgrade treba skakat za njim taj se ne gubi hahaha!!!!!!
  0  0
 8. Colovic cera po svom dok mu se moze. E pa nije ti ovo privatna firma morace malo da se radi transparentno na sta niste navikli Ako me razumjemete?
  0  0
 9. A o čemu vi zborite da mi je znati?
  A vi ste dosli na ta mjesta po Bozjoj pravdi, a ne po DRK-u? Posli ste iz koalicije kojom ste tu dosli, malo ste se igrali fudbala sa Ronaldom, ili niste, evo ne znam… Radili ste po nekakvom planu, je li bolje nego je bilo – jeste, ali djavo donio djavo ponio drugari, tako da – obrnite da vidite gdje je DRK, mozda vas nedje ubaci.
  0  0
 10. Moj Colovicu , ko te ne zna … Koliko ja znam IO TO broji 7 clanova, od cega IZBOR ima 4 clana, tako da jednogasno mogu biti izglasane i sjednice na kojima je samo 4 clana IZBOR-a !? U tekstu kazete da su 2 clana glasala ZA , a DPS ima 3 clana u IO TO !? Je li to malo panika zavladala pa ishitreno saopstenjima pobijate sami sebe ?
  0  0
 11. Ko li je ovo napisao? Genijalni pravnik Sasa? Predsednik? Potpis mora da postoji da bi neko stao iza saopstenja. Ili je TO kao DF, ne priznaju ni zakon, ni proceduru, ni drzavu, ni skupstinu. Sa indignacijom odbacuju?! Pa nije Jankovic to trazio nego njihovi članovi i pitaju li se sa kakvom indignacijom se gradajni Herceg Novog odnose prema TO?
  0  0

Ostavite komentar

*

code