Ipak bez naplate parkinga u ulicama Stijepa Šarenca i Branka Ćopića

Ipak bez naplate parkinga u ulicama Stijepa Šarenca i Branka Ćopića

32
Podijeli

Premda su juče Radiju Jadran i nekim drugim medijima iz Parking serivsa d.o.o potvdrdili da će se novoucrtana parking mjesta u ulicama Stijepa Šarenca i Branka Ćopića na Savini, u žutoj zoni naplaćivati, danas saopštavaju da su od toga odustali. Tokom zimskog perioda ne samo ova, nego čak i znatan broj postojećih parking mjesta oslobodiće plaćanja.

– Ovo saopštenje nije demant već ispravka saopštenja. Potreba za iscrtavanjem ovih parking mjesta je nastala kako bismo riješili problem parkiranja u ovom dijelu grada, jer je do sada bila situacija takva da su se vozila parkirala ispred kapija i dvorišta privatnih kuća i samim vlasnicima kuća bio je otežan pristup. Takva mjesta su išrafirana bijelom bojom (tkz. zebrom). Konkretno, inicijativa za označavanje parking mjesta potekla je od građana iz ulice Stijepa Šarenca. Isto tako postoji inicijativa građana za iscrtavanje parking mjesta u ulici Orjenski Bataljon – saopštavaju iz Parking servisa.

Picerija i restoran

U pojedinim ulicama parkirana vozila ometala su pristup vozilima čistoće za odvoz otpada. Na ovaj način se, kako kažu, zato rješava i taj problem kako bi građani parkirali vozila na mjestima tačno označenim za parking i ne bi ometali rad komunalnih preruzeća.

– Parking servis je od početka oktobra oslobodio plaćanja 92 parking mjesta i omogućio osobama sa invaliditetom besplatno parkiranje na svim parking mjestima, a ne samo na mjestima označenim za invalide. U pojedinim zonama ćemo narednih dana donijeti odluku o dodatnom ukidanju naplate parkiranja tokom zimskog perioda, a u nekima dodatno smanjiti vrijeme za naplatu parkiranja. Na ovaj način želimo da građanima Herceg Novog omogućimo što više besplatnog parkiranja tokom zimskog perioda, dok ćemo za vrijeme trajanja turističke sezone donjeti nov pravilnik o naplati parkiranja i zonama kako bi preduzeće omogućilo svim građanima i turistima da lakše dođu do parking mjesta, odnosno da budemo pravi servis građana – poručuje v.d direktor Parking servisa doo Jadranko Tomašević.

32 Komentari

 1. Može li RADIO JADRAN da sazna zašto se u ulici Partizanski put , koja se odvaja od Save Kovačevića ulice, ka obali, naplaćuje mjesečno 10€ za parking ?
  A ako je zbog “CENTRA” grada, zasto se kod Opšrine naplaćuje po 5€?
  Da li je granica zgrada ” ARENA ” ili je tako ostalo jer se niko ne buni?

  Ako već oslobadjate parkinga neke ulice, zasto i ovaj dio ne smanjite na 5 € makar u zimskom periodu?
  Nije malo 120€ godišnje. A niko ne garantuje mjesto. Pa budimo makar tolerantni u zimskom periodu.

  4
  2
 2. Kakve ste vi prevare! Sram vas bilo! Kaze da bi se rijesio otezan pristup kucama i prolaz gradske cistoce, ali zato regularno ima obiljezena koja je zona za parking?! Sramote jedne! Bravo vam ga moj Herceg Novi! Pa da opet izglasamo ove nevoljnike sto su nam na vlasti. Jad i cemer za moj lijepi Novi.

  8
  4
 3. Sramote jedne…..cijela gimnazija a i osnovna se tuda vrace kuci….sto trotoar niste napravili…..pa je li relano sa oni na 4 metra ulice crtaju parking umjesto trotoar da naprave….. sutra kad ne daj boze nekoga tu udari auto onda cete se sjetiti……pi

  44
  2
 4. Eno ga saobracajni znak u ulici S.Sarenca “zabranjeno zaustavljanje i parkiranje” preko puta nekadasnjeg Ratara.Od njega pa put Karace non stop parkirano po min 10 automobila.A nasi najdrazi komunalni policajci prolaze kraj njega i ne osvrcu se na ocit prekrsaj.Kad je vec tako,iscrtajte cijelu ulicu S.Sarenca,pa nek ima bar neke koristi od tih parkiranih auta.Kad je bal,nek je bal.Ulica i tako ne lici na nista,Iako je dvosmjerna,i jedno auto se tesko probija.Za pjesake nema siguran prolaz.

  25
  1
 5. Dobro je kad s kantom piture rijese problem parkiranja.Nego Kako li se Mica osjeca poslije svih onih obecanja o ukidanju PSa.Nego,neka sruse i posljednju iluziju da postoji covjek od rijeci u politici !

  35
  6
 6. Bez želje da advokatišem Parking servisu (okajao sam jedno 150 eura samo kazni do sada!), ali nikada lakše nisam prošao uzbrdicom Stjepa Šarenca nego danas. Niko nije bio parkiran, da ne bi plaćali!

  31
  1
 7. Ovako.
  Došao je novi direktor.Korektan obrazovan Novljanin,crvena kravata.
  I prethodni je ok.E treba uhljebiti starog,jer brzo dolaze smjene,pa se smišlja novo radno mjesto,Organizator ekonomskih poslova(čitaj,uzurpator trotoara, kolovoznih traka i autobuskih stajališta).
  Potom se pravi kalkulacija,plata,doprinosi,porezi i sl.podjeljeno prihod od parking mjesta, jednako pedeset novih mjesta,jednako toliko glasova.

  25
  3
 8. Pa gospodo trebali ste samo iscrtati mjesta a ne ih brojno oznaciti jer to znaci da cete ipak naplacivati ta mjesta. Mene zaboli, ja sam preselio u inostranstvo ali je sramota sta radite ovom nesretnom narodu sto je ostao u H.Novom.

  35
  6
 9. koliko me drži sećanje i radman se sudio sa mišom matkovićem da se ukine parking,pa kad se dočepo vlasti promjenio je mišljenje..bitno je da je na račun građana spuco pare za 20 škoda zajedno sa ćurćijom

  26
  7
 10. A jesu li već ocrtali parkirna mjesta? Ako jesu, nemojte se prerano radovati. To je ona politika da dva – tri puta odustanu i onda samo jednog dana se započne sa kaznama, a ako su ipak čvrsto odlučili da nema parkiranja u tim ulicama onda “pauk” treba da dežura i nosi svako vozilo koje se na tim mjestima parkira. Ne zaboravite da postavite saobraćajni znak za zabranu parkiranja, prije nego li kazne počnete da pišete.

  18
  2
 11. Lijepo je sto se ulazu napori da se ublazi problem parkinga u gradu, ali akutni problem davanja odobrenja za stolove i stolice po Stepenistima Starog Grada bez ikakvog reda i protivno propisima takodje treba staviti na dnevni red.

  15
  2
 12. Naknadna pamet… za nepopularne poteze sadašnje vlasti ispaštamo na svakom koraku. Donose odluke protiv svog grada i građana… Nijedna vlast do sada nije uskratila novčanu nadoknadu za Oktobarsku nagradu, dovode nesposobne kadrove na najodgovornije funkcije, ne vode računa o najosjetljivijim: djeci i starijima koji nemaju kuda proći od parkiranih automobila, šetalište kao magistrala, palme propadaju rapidno i nema prevencije… Što nisu upropastili prethodne vlasti ovi se svojski trude da dokažu da može biti još gore i lošije.

  17
  4
 13. Hahahahaha…. Mića Veto je Bog,… šta kazete “ispravak saopštenja”, hahahahaha
  Dragi Mića da te podsjetim OBEĆAO SI UKIDANJE PARKING SERVISA!

  43
  8
 14. Napokon su u parking servis doveli normalnog direktora ! iscrtajte i parking mijesta kroz rivjeru da se u ljetnjim mjesecima zna dje se smije parkirati a gdije ne pa fino pauk da radi a ne kao ove sezone kamioni cistoce cekaju po 3 sata i bude komplet naselje zbog pijanih i nesavijesnih vozaca koji kola ostavljalju dje i padne na pamet !

  27
  5
 15. Raduje me cinjenica da se osluskuju potrebe i kritika javnosti na odluke koje donosi uprava, i sto je saopstenje korigovano u skladu sa javnim interesom. Naplata parkinga gradjanima van sezone kada se uglavnom samo Novljani parkiraju, i to najcrcse ispred svojih kuca i poslova. Vjerujem da je ovo doprinos i reagovanje Novske liste koja se jedina istice po mjerama, koje koliko god nekada bile “populisticke” ipak jesu usmjerene na boljitak gradjana, kratkotrajni ili ne-ali jesu u interesu Novljanja.
  Pohvalno je sto ce se jos neki dio parking mjesta osloboditi placanja-jer naplata je obesmisljena kd se pare trose na plate umjesto u investicije.

  23
  10
  • Kakav crni doprinos novske liste?!? Kralju oni su pred izbore obecavali potpuno ukidanje naplate parkiranja po ulicama, izgradnju parkinga i blablabla, od kad su sjeli na vlast samo udomljavali svoju uzu i siru rodbinu. Sad kad su vidjeli šta javnost misli i koga smatra odgovornim brze bolje su “postali odgovorni i dobri” i privremeno ukinuli naplatu, PRIVREMENO,znaci da će na ovim ulicama biti naplate kada ovaj ludi narod malo pregazi vrijeme ( čitaj naplata pocinje na proljeće). Pa je li to ukidanje naplate parkinga na ulicam, je li to ono sto je Mića i nosvska lista obecavali. Sve sto je covjek uradio je počeo primati građane subotom, vjerovatno da svi vide da je on zasio u fotelju, zaposlio je svu “depolitizovana”rodbinu na rukovodeća mjesta i naravno doveo veterane Zvezde u Igalo…
   P.S. Cudim se Radio Jadranu sto je uklonio onaj prethodni tekst i sve komentare građana, ne liči na njih, naročito da to urade u trenutku kada ih nova vlast bojkotuje, a redakcija ih ovim činom koliko toliko štiti od njihove bruke.

   20
   6

Ostavite komentar

*

code