Ipak, Sajam masline i vina u Bijeloj, ali, ne pod okriljem „Praznika...

Ipak, Sajam masline i vina u Bijeloj, ali, ne pod okriljem „Praznika mimoze“

2383
6
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_februar_sajam_maslina_bijela_1aIako programom 47. Praznika mimoze nije predviđena sajamska manifestacija masline i vina u Bijeloj, s obrazloženjem organizatora da se iz Udruženja maslinara Boke na vrijeme nijesu javili, kao i da u Domu kulture nema uslova, Maslinarsko društvo Boka je najavilo za 13. i 14. februar sajam na istom mjestu.
Navode i da će organizovati osmu manifestaciju promotivno-edukativnog karaktera, Sajam masline i vina u okviru 47. Praznika mimoze u Herceg Novom i Velike bokeljske fešte u Bijeloj.
Međutim, kako je Radiju Jadran kazao direktor „Herceg festa“, Stevan Koprivica, Opština, TO i Herceg fest, kao izvršni producent, nemaju nikakvu odgovornost oko toga. Ostaju pri tačno utvrđenom programu, koji je usvojio Savjet „Praznika mimoze“.
Ipak, izašli su u susret maslinarima i ispraznili dio prostorija iz donje etaže Doma kulture u Bijeloj za prodaju proizvoda. Međutim, niko nema pravo da koristi ambleme grada i Praznika mimoze i da organizuje progarme, pod njihovim okriljem, kategoričan je Koprivica.
Cilj Sajma, kako navodi predsjednik Društva maslinara Boke, Obrad Mandić, jeste promocija i popularizacija domaćeg maslinovog ulja i vina, kao i edukacija i informisanje proizvođača i potrošača o važnosti proizvodnje zdrave hrane na tradicionalan način.
Osim što afirmiše selo i poljoprivrednu proizvodnju Sajam doprinosi afirmiciji Maslinarskog društva Boka i Opštine Herceg Novi.
Očekuje se, kako napominju iz Maslinarskog društva, veliki broj izlagača, bogata ponuda i zabavni program. Najavili su za 13. februar u 10 h učešće cvjetnog defilea, Gradske muzike, mažoretki i bendova koji prate „Praznik mimoze“, ali oni će,prema ranije utvrđenom programu 47. Praznik mimoze, ipak, biti na Škveranskoj fešti.
Greška u koracima, namjerna ili slučajna, pokušaji da se po ustaljenoj praksi, “isposluje“ nešto za lične interese, pod izgovorom da je riječ o opštem dobru i tradiciji, tek fešte neće faliti.

6 Komentari

 1. Maslinovo ulje i vino imaju tradiciju duže od mimoze,iako su se posjekli vinogradi mještana,a brzo će i mimoza,od koje više nema baš nikakve koristi(para).Misli li neko o tome ili samo o sebi?
  0  0
 2. Ninove nagrade nije bilo ni prosle godine a i tesko je povezati elitnu knjizevnu nagradu sa mimozom. Poziriste ce se gledati na HAPSu i svim ostalim mjesecima. Ovi iz praznika su odlucili da praznik vrate mimozi i Novom. Nece im se raspadati Karneval i ucestvovati kome se prohtije. I nece svaka ulicna tezga biti mimozina, ni prodaja gaca , carapa, cevapa i navijackih salova. Maslinijada je u redu, niko im nista ne brani, ali nisu se nikome ni javili koliko shvatam. Neka rade, ne moraju da budu u prazniku. Koliko vidim dat im je prostor.Dje je problem?
  0  0
 3. Zalosno je kad se mora na misice organizovati ova festa koja se vec afirmisala i na neki nacin postala tradicija. Da podsjetim ove godine u Prazniku mimoze nema ni djecjeg maskenbala u Baosicima, koktela dobrodoslice za diplomatski kor i visoke zvanice u Baosicima, knizevne veceri posvecene Ninovoj nagradi, kvalitetnih pozorisnih predstava i koncerata u Dvorani park itd. Imamo jednu kvalitetnu novinu da karnevo stoji mjesec dana na Trgu i da podsjeca na “veselu” stvarnost naseg grada.
  0  0
 4. Bas lijepa manifestacija, kamo srece da je vise ovakvih. Mislim da gradski oci ovo moraju da podrze i odrze, pa da li pod okriljem mimoze ili ne, nebitno!
  0  0

Ostavite komentar

*

code