IRF I ZZCG: BUDITE DOBAR PREDUZETNIK UZ POMOĆ NOVOG PROGRAMA I KREDITNE...

IRF I ZZCG: BUDITE DOBAR PREDUZETNIK UZ POMOĆ NOVOG PROGRAMA I KREDITNE PODRŠKE

528
0
Podijeli

Investiciono razvojni fond i Zavod za zapošljavanje Crne Gore realizuju program podsticanja preduzetništva, vrijedan milion eura, čiji je cilj podrška razvoju preduzetništva.

Direktor hercegnovskog Biroa rada, Stevo Lazarević za Radio Jadran podsjeća da je ova kreditna linija namijenjena različitim ciljnim grupama, prije svega mladim ljudima budućim preduzetnicima, zatim ženama, studentima, licima sa invaliditetom i preduzetnicima i pravnim licima koji su registrovani u posljednjih 12 mjeseci. Namjera je podstaći razvoj njihovog biznisa, istakao je Lazarević.
– Posebni ciljevi su otvaranje novih radnih mjesta kroz podsticanje preduzetništva i započinjanje sopstvenog biznisa. Prioritet će imati mladi ljudi, žene, lica sa invaliditetom, studenti, i da konačno svoju dobru ideju valorizuju i realizuju. Cilj ovog programa je da se svakako podstiče rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, pojasnio je Lazarević.
Kreditne podrške su povoljne i krediti se odobravaju u maksimalnom iznosu do 50 hiljada eura, sa kamatom od 2,5% na godišnjem nivou. Rok otplate je do 12 god, uz grejs period do 4 god, dodao je Lazarević.
– To će svakako zavisiti od kvalitetea i održivosti projekta, jer se svaki projekat sam za sebe ocjenjuje i IRF je taj koji će analizirati svaki program, ujedno finansirati sa 70%, dok će sopstveno učešće iznositi 30%, naveo je Lazarević.
Svi zainteresovati mogu se prijaviti do kraja godine u Birou rada Herceg Novi, gdje se mogu dobiti i detaljnije informacije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code