ISPORUKA VODE TIVTU, KOTORU I HERCEG NOVOM IZ REGIONALNOG SISTEMA MAKSIMALNA

ISPORUKA VODE TIVTU, KOTORU I HERCEG NOVOM IZ REGIONALNOG SISTEMA MAKSIMALNA

151
0
Podijeli

Posljednjih dana, prvi put od 2010. godine, iz rezervoara „Prijevor” isporučena voda opštinama Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi je u količini koja, u zavisnosti od trenutnih potreba ovih opština i hidrauličkih uslova, odgovara stepenu iskorišćenosti kapaciteta od 100 % ovog dijela regionalnog sistema za vodosnabdijevanje.

Kako saopštavaju iz JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, odgovornom upravljanju sistemom RVS, značajnu podršku pružaju CGES i Elektroprivreda Crne Gore koji zajednički sprovode sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako ne bi ugrozili redovno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja.
– Ovo, takođe, predstavlja i potvrdu više nego odgovornog odnosa naših partnera lokalnih vodovoda u Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg Novom koji su sa rukovodstvom opština na ovaj način riješili najvažnije pitanje daljeg razvoja turističke privrede u ove četiri opštine, ali i prije svega, omogućili kvalitetan život svojim građanima.
Navedeni podaci dodatno ukazuju da je turistička sezona ove godine uspješna i da na Crnogorskom primorju boravi znatno više gostiju nego proteklih godina, smatarju u ovom preduzeću.
Međutim,i stiču i nezadovoljstvo činjenicom da je stepen iskorišćenosti kapaciteta za područje opštine Bar i Ulcinj svega 30 do 36 %, uprkos tome da u pojedinim djelovima opštine Bar već više od dvadeset dana nema vode i da uprkos naporu rukovodstva Opštine, lokalno vodovodno preduzeće još uvijek ne želi da preuzme dodatne količine vode iz regionalnog vodovodnog sistema.
– Ovo ističemo jer gotovo svakog dana ovom JP pristižu brojni zahtjevi i telefonski pozivi građana koji se raspituju o razlozima neadekvatnog vodosnabdijevanja i mogućnostima iznalaženja rješenja ovih problema, posebno sa područja Sutomora ali i drugih naselja. Imajući u vidu navedeni stepen iskorišćenosti dijela RVS za opštine Bar i Ulcinj, ističemo da je ovo JP u mogućnosti da isporuči veće količine vode, ali i da to ne zavisi od Regionalnog vodovoda već isključivo od odluka menadžmenta vodovoda u Baru – poručuju iz JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.”

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code