Ispunjen godišnji plan u osavremenjivanje rada lokalne uprave

Ispunjen godišnji plan u osavremenjivanje rada lokalne uprave

1166
10
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015U opštinskoj administarciji u Herceg Novom je obnovljena  računarska oprema, postavljeni novi operativni sistemi i unaprijeđen postojeći informacioni sistem. Služba za zajedničke poslove i informacione sisteme je tako realizovala sve aktivnosti na unapređenju rada koje su planirane za 2016. godinu, saopštio je načelnik Službe Siniša Ćurčija.

 

“Opština sada ima legalne, licencirane softvere i opremu, što do sada nije bio slučaj, jer su kupovani ad hoc. Takođe, zamjena zastarjele opreme će doprinijeti efikasnosti rada službenika i u krajnjoj liniji unaprijediti usluge koje pružamo građanima. Ovo je još jedan korak Opštine Herceg Novi u cilju modernizacije i stvaranja lokalne uprave koja funkcioniše prema savremenim standardima”, rekao je Ćurčija.

Picerija i restoran

Rukovodilac odsjeka za informacione sisteme, Božidar Ilić objasnio je da je na ovaj način unaprijeđen rad Pisarnice – softvera koji koristi Građanski biro i svih organa lokalne uprave, što je od nemjerljive važnosti za koordinisan rad. Unaprijeđen je i softver za obračun poreza, kako bi se ovaj posao obavljao brže i tačnije.

Ukupna vrijednost uložena u osavremenjivanje rada organa lokalne uprave je 25.000 eura. Sve aktivnosti predviđene su Planom rada Službe za ovu godinu i budžetom Opštine Herceg Novi, a realizovane kroz transparentan postupak javnih nabavki.

10 Komentari

 1. Ne vidim od toga koristi za građane,još nema DUPa,ni PUPa,nema UT uslova,ni dozvola,nema ispravljanja katastarskih brljotina po službenoj dužnosti,nema pomaka za narod,samo sebi tapaciraju fotelje da im zimi bude ugodniji boravak na poslu.Ajde,bar se ne hvalitesvojim izletima po okruženju i kupovinom savremene opreme,a nemate ni jednoga koji vam zna osposobit opremu,nego privatnik,mučenik,podizvođač podizvođača,mora doć za sve,onaj koji nikad ne bi došao na red da se kod vas zaposli.
  0  0
 2. Lako je ispunit planove kad se ima para,svi bi mi i doma znali osavremenit život,nije valjda znanje za to problem,a i drugi okolo od toga dobro zarade pred izbore.
  0  0
 3. Obnovite vi opremu, kupite auta, opremite komunalnu policiju, iznajmite jos koji prostor po gradu, ISO se sertifikujte, dozidajte jos jedan sprat na opstinu i zaposlite jos 100 ljudi, uzmite svi po 5-6 savjetnika, budite u 5-6 komisija…i nemojte nista ucinjeti za ovaj grad i gradjane!!!

  PS: ovaj Cujcija je i dobar kakvi su ostali.
  0  0

Ostavite komentar

*

code