ISSF Svjetski Kup San Marino: Solidan nastup trapaša

ISSF Svjetski Kup San Marino: Solidan nastup trapaša

634
0
Podijeli

Na trećem ovogodišnjem ISSF Svjetskom kupu u  disciplini letećih meta koji se protekle sedmice održao u San Marinu, nastupili su prvi put ove sezone i najbolji crnogorski trap strijelci: Jovica Marković, Boško Raičević i Nikola Perišić.

Svjetski Kup San Marino perisicNajbolji rezultat je ostvario Nikola Perišić koji je sa 111 meta (po serijama 22,21,22,25,21) zauzeo 71. mjesto u konkurenciji 119 najboljih strijelaca iz 51 države.

Picerija i restoran

Perišić se time plasirao na vrlo solidnih 59% rang liste u najjačoj svjetskoj konkurenciji.

Uslovi za takmičenje bili vrlo zahtjevni, kako zbog vremenskih nepogoda tako i teškom postavkom letećih meta, pa raduje da se naši strijelci nisu dali iznenaditi.

– Jovica Marković je čak imao priliku da se vine u prvu polovinu svjetske klase, jer je nakon dvije runde zauzimao 45. poziciju, ali je drugog dana takmičenja uslijedio određeni pad rezultata, te je sa solidnih 110 pogodaka (24,21,20,20,25) zauzeo 73.mjesto. Boško Raičević, odličan na domaćim takmičenjima  i praktično početnik na međunarodnoj sceni, svo vrijeme je bio uz rame ostalim našim strijelcima, ali je ipak platio danak neiskustvu jednom lošom serijom, koja ga je koštala pada od dvadesetak mjesta na tabeli, pa je ostvario 105 pogodaka (21,22,22,18,22) – navode iz Streljačkog Saveza Crne Gore.

Kako navode iz Saveza, može se konstatovati da je ovim nastupom potvrđen opšti utisak da crnogorski Trap ima vrlo dobar potencijal, koji izvlači iz jake konkurencije za mjesto u reprezentaciji Crne Gore, jer su ovog puta iz tima ispali, za samo jedan kvalifikacioni poen, do juče naši najbolji takmičari Mrkajić i Stanišić. Sa druge strane, kao što vidimo, naši predstavnici su kadrovi ostvariti i van svoje standardne prosjeke rezultata.

Sljedeći nastup naših trapaša je već narednog vikenda na međunarodnom Grand Prix-u u Beogradu, što je posljednja kvalifikaciona utakmica za evropski šampionat koji se održava početkom idućeg mjeseca u Italiji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code