Istraživački projekat IPA: Prirodnjaci i vodiči iz Crne Gore i Hrvatske ...

Istraživački projekat IPA: Prirodnjaci i vodiči iz Crne Gore i Hrvatske na Orjenu

908
0
Podijeli

BETSA_logoNa Orjenu će, od 25. do 27. aprila, biti održan trodnevni istraživački kamp u okviru IPA prekograničnog projekta „Posmatranje ptica i ekoturizam na Južnom Jadranu (BETSA)“. Učestvovaće planinarski turistički vodiči, studenti biologije i turizma, kao i predstavnici nevladinih organizacija i institucija koje se bave zaštitom prirode iz Hrvatske i Crne Gore.

Kamp će se sastojati od teorijske i praktične obuke o prirodnom i kulturnom naslijeđu ovog područja, gdje će stečena znanja biti primjenjena tokom rada na terenu. Cilj je podizanje svijesti ljubitelja prirode i istraživača o značaju biodiverziteta područja Orjena, kao i razvoj turističkih paketa zasnovanih na edukativnom turizmu, a posebno na posmatranju ptica.

Picerija i restoran

Projekat finansiraju Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru IPA Prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora. Sprovode ga Centar za zaštitu i proučavanje ptica, u saradnji sa Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM, kao partnerima iz Hrvatske i Ekološkim društvom Boke Kotorske i Opštinom Tivat, kao partnerima iz Crne Gore.

Projekat predstavlja plasman zajedničke eko turističke ponude koja uključuje posmatranje ptica i promociju biodiverziteta, zasnovanu na specifičnim domaćim i internacionalnim segmentima.

U okviru ovog šesnaestomjesečnog projekta biće realizovano više aktivnosti koje treba da doprinesu poboljšanju stanja i promociji turizma posmatranja ptica na specifičnim lokacijama projekta: planini Biokovo, Sniježnici, te delti Neretve u Hrvatskoj zatim na planini Orjen, Vrmcu i specijalnom rezervatu prirode, Tivatskim solilima, u Crnoj Gori.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code