Italijanski turoperatori u Crnoj Gori: Osjećali se kao kod kuće

Italijanski turoperatori u Crnoj Gori: Osjećali se kao kod kuće

1012
0
Podijeli

italijanski turoperatoriU organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i Nacionalne turističke organizacije, a uz podršku turističkih organizacija Cetinja i Kotora, Hotela Maestral i Turističke agencije Adria DMC, protekla tri dana u Crnoj Gori su boravili 34 predstavnika renomiranih turističkih agencija sa juga Italije.

Cilj ove studijske posjete ili “FAM trip-a” bio je upoznavanje sa potencijalima Budve, ali i Cetinja i Kotora, sa prirodnim ljepotama, posebno obalom, hotelskim i restoraterskim sadržajima, ali i bogatom istorijom i kulturom koja je potencijalnim turistima dostupna.
Italijanski agenti, koji se bave direktnom prodajom Crne Gore na njihovom tržištu, pored obilazaka čak 17 hotela u Budvi i Petrovcu i razgovorima sa menadžerima prodaje o potencijalnoj budućoj saradnji, upoznali su se i sa istorijskim jezgrima sva tri grada, ali i zaleđem, koje je veliki potencijal za razvoj ruralnog turizma.
– Lično sam već upoznat sa Crnom Gorom, više puta sam boravio ovdje, ali sada prvi put dovodim turoperatore da upoznaju vašu lijepu državu – istakao je Mikele Viola iz Turističke agencije Basic one, iz Barija.
Viola prenosi utiske članova grupe koji su oduševljeni hotelima, prirodom, ali i načinom života naših građana:
– Italijani se mogu osjećati u Crnoj Gori kao kod kuće, posebno zbog kuhinje, jer se sve priprema na sličan način kao kod nas. Sve strukture za prijem stranih gostiju su na visokom nivou. Mi Italijani smo navikli na dobar standard, zato nam Crna Gora odgovara – dodaje Viola.
Prema riječima Jelene Rađenović, direktorke Turističke organizacije opštine Budva, značaj ovakvih posjeta je izuzetno veliki. TO Budva ih organizuje samostalno ili u saradnji sa NTO-om najčešće pred i post sezonskom periodu.
– Italijani su najbrojniji gosti sa zapadno-evropskog tržišta u Budvi. Prošle godine smo zabilježili oko 30.000 dolazaka, a očekujemo da posjete poput ove rezultiraju sa što više dolazaka u dužem vremenskom periodu – istakla je direktorka TO Budva i naglasila dobru avio – povezanost sa jugom Italije, koja može biti jedan od ključnih razloga novom broju gostiju.
Italijanski turoperatori su puni dobrih utisaka napustili Crnu Goru, a ova studijska grupa jedna je od najbrojnijih koju je Turistička organizacija opštine Budva organizovala tokom poslednjih nekoliko godina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code