ITB Berlin: Raste interesovanje njemačkih turista za Crnu Goru

ITB Berlin: Raste interesovanje njemačkih turista za Crnu Goru

3
Podijeli

U Berlinu već četiri dana traje vodeći svjetski sajam turističke industrije ITB, na kome učestvuje i Turistička organizacija Herceg Novi. Na ovoj prestižnoj poslovnoj platformi globalne turističke ponude i jedinstvenom mjestu za susret turističke ponude i potražnje, moto je- „Putuj, poštuj i uživaj“.

TO Herceg Novi predstavlja ponudu grada pod okriljem Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, zajedno sa ostalim lokalnim turističkim organizacijama Bara, Budve, Kotora, Podgorice, Tivta i Ulcinja. Tu su i predstavnici turističke privrede Crne Gore, hotelske kompanije : „Lazure Hotel & Marina“, HG „Budvanska Rivijera“, HG „Montenegro Stars“, „Beppler & Jacobson Montenegro“, „ Centre Ville Hotel & Experiences“, „Regent Porto Montenegro“, The Chedi Luštica Bay Montenegro“, „Karisma Hotel & Resorts“, kao i nacionalni avioprevoznik „Montenegro Airlines“ .

Picerija i restoran

– TO Herceg Novi predstavlja kompletnu turističku ponudu grada sa akcentom na aktivni odmor, različite turističke programe, manifestacije i događaje. Tokom prva dva dana sajma, koja su bila posvećena poslovnim susretima, imali smo brojne sastanake sa predstavnicima turističkih magazina i PR agencija koje posluju na njemačkom govornom području, kao i sa lokalnim blogerima. Od prvog dana sajma za dijelom pulta TO HN, traje nagradna igra pod sponzorstvom „Palmon Bay Hotel & Spa“, gdje će posljednjeg dana biti izvučena dva dobitnika petodnevnog aranžmana. To ujedno dodatno privlači posjetioce u hali 1.2 u kojoj izlažu maditeranske zemlje, naveli su iz TO Herceg Novi.

Posebno ističu interesovanje lokalnih turističkih agencija i turoperatora za Crnogorskim primorjem, naročito Bokokotorskim zalivom, s obzirom da je njemačko tržište jedno od najvećih emitivnih tržišta sa preko 60 miliona turista godišnje. Prema podacima turističkih agencija interesovanje njemačkih turista za Crnu Gorui i dalje raste.

Za tržište Njemačke Montemegro Airlines, pored već postojećih linija za Frankfurt i Dizeldorf, uvodi nove linije iz Tivta za Lajpcig i Minhen. Niskobudžetna avio kompanija Wizz Air leti za Memingen, a Ryan Air za Berlin, preko cijele godine dva puta nedjeljno.
Na najvećem međunarodnom sajmu turizma, Internationale Tourismus Borse Berlin, od 7. do 11. marta 2018. godine, predstavlja se 10.000 izlagača iz 187 zemalja. Sajam je do danas posjetilo preko 200.000 posjetilaca, te 8.000 predstavnika medija.

3 Komentari

  1. Sve i da znaju pet stranih jezika dzaba, kada nam hoteli rade po dva mjeseca u godini. Sa kim onda da pricaju te strane jezike, kuci mislite, u krugu porodice?

    5
    2

Ostavite komentar

*

code