IVAN BRAJOVIĆ: POSLIJE STICANJA NEZAVISNOSTI NAJVEĆI USPJEH CRNE GORE POZIVNICA ZA...

IVAN BRAJOVIĆ: POSLIJE STICANJA NEZAVISNOSTI NAJVEĆI USPJEH CRNE GORE POZIVNICA ZA NATO

107
0
Podijeli

Očekujući da u decembru Crna Gora dobije pozivnicu za članstvo u NATO savez, ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović, kazao je na tribini u Kotoru da je ova generacija u Crnoj Gori pretvorila u javu san o obnovi crnogorske nezavisnost, što je najveće dostignuće u posljednjih 100 godina.

Međutim, jedino priključenjem Nato savezu zaokružujemo priču, kazao je Brajović
Prema njegovim riječima Vlada i Parlament su predano radili da bi Crna Gora stigla svega nekoliko sedmice do pozivnice za članstvo u Alijansiu.
– Poslije ostvarivanja nezavisnosti biće to najveći uspjeh naše zemlje, jer je Nato savez danas jedini koji garantuje bezbjednost državi, sigurnost investicija i partnera. U posljednjih nekoliko krugova proširenja Nato-a, kada je riječ o zemljama bivše Jugoslavije i SSSR, ili Istočne Evrope, ni jedna nije postala članica EU, a da prethodno nije postala članica Nato-a. Jer, Nato je prvi filter i provjera da li neka zemlja ispunjava standarde – istakao je Brajović i podsjetio da je državna politika Crne Gore potpuna posvećenost evroatlasnkim integracijama.
On je ustvrdio i da neutralnost više košta od članstva. Osim toga oni koji se sada tobože plaše da će Crna Gora izgubiti suverenitit ulaskom u Alijansu, su isti oni protivnici crnogorske nezavinsoti, koji su željeli da ostanemo u zajednici sa Srbijom.
– Crna Gora će više svoje suverenosti predati ulaskom u EU. To su fakti. Naša zemlja biće mala država ulaskom u NATO , ali sa glasom koji se vrednuje i gdje se odluke donose konsenzusom. Nema Nato baza bez naše saglasnosti, podsjetio je Brajović.
Učesnici tribine su bili predsjednik opštine Kotor, dr Aleksandar Stijepčević, državni sekretar MVEP Republike Slovačke, Igor Slobodnik , rumunski ambasador Ferninand Nađi, komandant kontigenta VCG u ISAF misiji u Avganistanu, potpukovnik Veljko Milašinović, predsjednik CTU, Željko Radulović i drugi.
Organizator tribine je Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO, u saradnji sa Ambasadom Republike Slovačke u Crnoj Gori i Višegradskom grupom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code