Ivan Marinović novi član Evropske Filmske Akademije

Ivan Marinović novi član Evropske Filmske Akademije

3
Podijeli

Hercegnovski reditelj Ivan Marinović, autor nagrađivanog dugometražnog filma “Igla ispod praga”, primljen je u Evropsku Filmsku Akademiju, čime je postao prvi crnogorski reditelj koji je član ove organizacije.

Crna Gora trenutno ima tri člana u Evropskoj Filmskoj akademiji, a pored Marinovića članovi su: producent i direktor Filmskog Centra Crne Gore, Sehad Čekić i holivudski scenarista Đorđe Milićević. Pored brojnih drugih aktivnosti članovi EFA-e aktivno učestvuju u glasanju za Evropske filmske nagrade koje se dodjeljuju svake godine.

Picerija i restoran

Evropska Filmska Akademija je osnovana 1988, kako bi se podstakli interesi Evropske filmske industrije. EFA trenutno broji širok spektar evropskih filmskih profesionalaca (preko 3000). Radi na podizanju prisustva evropskog filma i njegovih kreatora u svijetu, kao i predstavljanju talenta koji postoji u Evropi. Ove godine, 31. edicija ove nagrade organizovaće se u Sevilji u Španiji 15. decembra.

Link za EFA: European Film Academy : Members

Njegov prvjenac, film “Igla ispod praga” bio je crnogorski kandidat za 89. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar, u kategoriji Najbolji strani film u 2016. godini.

3 Komentari

  1. Bravo, ovo su vijesti, a ne džiu džicu komunalci …

    Ponosimo se pameću, umjetnošću, kreativnošću naših ljudi. Grad koji u prosjeku ima najveći broj umjetnika, naučnika prema broju stanovnika. Grad inkubator uspješnih, a glavna vijest dana “džiudžicu komunalci”!

    Ivane samo naprijed i čekamo nove storije na velikom platnu!

    Bravo

    19

Ostavite komentar

*

code