Ivan Srgota, (Crnogorska): Vrijeme je za nove ljude na političkoj sceni Herceg...

Ivan Srgota, (Crnogorska): Vrijeme je za nove ljude na političkoj sceni Herceg Novog

2834
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Sa aspekta posla kojim se bavim moram konstatovati da je žalosna činjenica da su glavni poslodavci u Opštini Herceg Novi sama Opština Herceg Novi i njena javna preduzeća. To govori o propaloj privredi grada i prekomjernom partijskom zapošljavanju, poručuje u saopštenju direktor firme za knjigovodstveni konsaltinig, Ivan Srgota, kandidat za odbornika izborne liste “Crnogorska” Herceg Novi.

Zaista je frapantno da jedna tako mala Opština ima toliko zaposlenih, a opet se za neke i najjednostavnije stvari u istoj instituciji čeka danima. To govori da su opštinske institucije pretrpane neadekvatnim kadrovima zbog partijskog zapošljavanja svih prethodnih vlasti. Niti jedna vlast u posljednjih 30 godina, nije našla za shodno da uradi suštinsku sistematizaciju i racionalizaciju radnih smjesta i da broj zaposlenih dovede na nivo adekvatnom broju stanovnika u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Svi znaju da je besmisleno više upoređivati broj zaposlenih u Opštini Herceg Novi i u nekim mnogo većim i razvijenijim gradovima, ali je pravo pitanje zašto onda niko nikada nije uradio nešto radikalno po tom pitanju, da se konačno prilagodimo sopstvenim potrebama.

Drage sugrađanke i sugrađani, ne zaboravite da sve te zaposlenike plaćamo mi – građani, našim novcem, koji prihoduje Opština od raznih poreza i taksi.

Zar je moguće da je nama svejedno hoćemo li plaćati 100 i više zaposlenih u Opštini, a da pri tom ne možemo ostvariti prava koja nam pripadaju i koja je dužna da nam omogući ista ta Opština kao servis građana?

Jednostavno niko nije ništa promjenio jer ne postoji adekvatni sistem po kojem će neko preuzeti odgovornost za drastične greške i propuste u vođenju Opštine. I tako je već skoro 30 godina – u poslaničkim klupama kao i u zgradama opštine i javnim preduzećima sjede jedni te isti, čiji se redovi samo dopune poslije svakih izbora.

Isti ljudi sjede na istim foteljama, a preko različitih političkih partija koje su ih delegirale.

Zar je gradu Herceg Novom toliko dobro od njihovog pregalačkog rada?

Da li je iko ikada podnio neku ostavku jer njegov sektor ne funkcioniše?

Da li su ikada čelnici političkih subjekata podnosili ostavke jer su njihova izborna očekivanja i izborni rezultati bili u katastrofalnom neslaganju?

Odgovor je NE – ne jer ne postoji sistem odgovornosti, moralne vrijednosti su nepostojeće, niko više ne stoji iza sopstvenih odluka bez obzira jesu li ispravne ili pogrešne.

Vrijeme je da se pojave novi ljudi, neukaljani svim tranzicijama i političkim igrama i da oni dobiju šansu da pokažu da mogu dati svoj doprinos ovome gradu.

Vrijeme je da se u Opštinu i javna preduzeća zapošljava samo na osnovu sposobnosti, ne i partijske knjižice.

Vrijeme je da svi partijski vojnici, koji čekaju nezaslužene penzije u javnim preduzećima, lijepo napuste svoje fotelje pa da pokušaju da zarade za hljeb svojim rukama, da vide u kakvom to gradu živimo i kakve su nam mogućnosti koje su oni, između ostalih, kreirali.

Vrijeme je za promjene, vrijeme je za nove ljude i njihove ideje.

Vrijeme je da nešto mijenjamo, dragi sugrađani, valjda nam je svima dosta svih onih koji su prethodnih decenija pokazali nesposobnost vođenja kako grada tako i države.

Vrijeme je da šansu dobiju odgovorni i dosljedni, zato 7. maja zaokružite broj 7 – Crnogorska – nego kako!

Plaćeni izborni program

Nema komentara