IVE MENDES: “DOLAZIM IZ RIA, ALI BOKA JE NAJLJEPŠI ZALIV KOJI SAM...

IVE MENDES: “DOLAZIM IZ RIA, ALI BOKA JE NAJLJEPŠI ZALIV KOJI SAM VIDJELA“

0
Podijeli

– Prvi put sam u Crnoj Gori. Dugo sam planirala da dođem. Sada sam uspjela u saradnji sa kompanijom „Azmont”, Džejmsom Vilsonom i Ianom Banerom.

Svi su nas lijepo dočekali a uz to oduševila me priroda. Ovo je raj, rekla je Iv Mendez, uoči večerašnjeg koncerta na Trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom.
Objašnjavajući svoju muziku, zbog koje je stekla planetarnu popularnost, poznata Brazilka koja živi u Londonu, kaže da je sama komponovala i da je u svim pjesmama normalno bilo uticaja brazilske muzike.
– Kada sam se preselila u London i to je uticalo na moju muziku. Sada nastupam po svijetu, pa moja muzika prima najrazličitije, internacionalne uticaje koji dolaze iz Amerike i iz cijelog svijeta. Jako sam romantična i taj moj romantizam se ispoljava kroz moje pjesme, ali je možda najbolje kada publika kaže kako osjeća moju muziku.

Picerija i restoran


Ive Mendes je i otkrila zašto je izabrala London za grad u kojem će živjeti:
– To je bila sudbina. U Brazilu ima puno žena koje proriču sudbinu. Jedna od njih mi je rekla da me vidi sa pasošem u nekom velikom gradu, u kome nema visokih zgrada. Kada sam prvi put stigla u London, jednostavno sam rekla to je to. Moja intuicija je bila dobra, a London je bio moja sudbina. Jednog dana vozila sam se kolima, na radiju se čula moja popularna pjesma, a nakon nje „smooth operator” koju pjeva Šade. Tog trenutka sam pomislila da želim da njen producent bude i moj. Došla sam u kontakt sa njim, pozvala sam ga i na telefonskoj sekretarici ostavila poruku, ustvari otpjevala jednu moju pjesmu i to sa dosta treme. Bila sam nervozna i veoma spontana. On me je kasnije pozvao i rekao da želi da sarađuje sa mnom. Sve je to bila igra sudbine, a ja sam ostala u Londonu.
Upitana kako komentariše činjenicu da je upoređuju sa Norom Džons i Bjork, Mendes je ogovorila da su njih tri različite:
– Nora Džons ima svoj krug i svoj piano, ona ne komunicira sa publikom kao što to ja radim, Bjork je po toj komunikaciji slična meni, ali imamo jedinstvene glasove, boju glasa. Drago mi je što me upoređuju sa ovim pjevačicama, a bila bih iznenađena kada bi me uporedili sa Dženifer Lopez, iako je jako volim. Ona ima divne performanse, ali smo nas dvije potpuno različite. Tako da mi je drago što me upoređuju sa nekim ko je po emociji i onome što radi sličan meni. U meni ima španske i definitivno brazilske krvi, malo portugalske i italijanske, sve to utiče na moju muziku, koju ja ipak izvodim na svoj način, ali ona funkcioniše za više nacija. Moja muzika se „širi” od čovjeka do čovjeka.
Vedra i srdačna Ive Mendes je požurila na probu pred koncert i novinarima još kazala da dolazi iz Ria, ali da je Boka najljepši zaliv koji je vidjela!

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code