ŽIVOT IDE DALJE, ALI SJEĆANJE NA TITA (NE) BLIJEDI

ŽIVOT IDE DALJE, ALI SJEĆANJE NA TITA (NE) BLIJEDI

0
Podijeli

titoObilježavajući 32. godinu od smrti  nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, koji je preminuo 4. maja 1980. godine u bolnici u Ljubljani, NVO “Generalni konzulat SFRJ” iz Tivta organizovao je  tradicionalnu utakmicu u malom fudbalu izmedju ekipa “Hajduka” i “Crvene zvezde”.

– Tačno u 15:05 sudije su na minut prekinuli utakmicu kako bi odali počast najvećem sinu naših naroda – drugu Titu. Bez ideopoklonstva i bez patetike obilježavamo ovaj dan, upravo onako kako bi i Tito volio da bude. Utakmica je nastavljena, jer život ide dalje, ali sjećanje na ovog velikog čovjeka ostaje i ne blijedi – kaže za Radio Jadran, Perković.

Na zgradi “Generalnog Konzulata SFRJ” u Tivtu zastave su spuštene na pola koplja, a u Dnevnim novinama objavljena je čitulja povodom 32. godine od smrti druga Tita.

Picerija i restoran

Konzulat priprema i proslavu 25 maja, kojoj će prethoditi fudbalski turnir – Kup Maršala Tita. Kao i prethodnih godina generalni konzul uvjeren je da će ovaj 25. maj biti najposjećenija kulturno -zabavna manifestacija u gradu.

Tito se na čelu Jugoslavije nalazio punih 35 godina, njegovoj sahrani u Beogradu prisustvovalo je više od 200 visokih državnih i političkih ličnosti iz svijeta. Bio je to najposjećeniji pogreb nekog državnika u 20. vijeku. Iz svijeta podijeljenog po hladno-ratovskim linijama, došli su državnici iz oba tabora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code