IWG kupio Institut “Dr Simo Milošević”

IWG kupio Institut “Dr Simo Milošević”

3266
21
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

institut_nasaPredstavnici crnogorske Vlade, Investiciono razvojnog fonda(IRF), Fonda zdravstvenog osiguranja i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) potpisali su danas ugovor o kupoprodaji 56,48 odsto akcijskog kapitala Instituta „Simo Milošević“, sa kompanijom International Wellness group (IWG) iz Londona.

Iz Tenderske komisije za privatizaciju saopšteno je Radiju Jadran da je, u skladu sa odredbama ugovora, rok za ispunjenje prethodnih uslova i zatvaranje transakcije šest mjeseci od njegovog potpisivanja.

Picerija i restoran

„Očekivanja su da će se sve radnje realizovati u značajno kraćem roku“, kazali su iz Tenderske komisije.

Vlada je u avgustu odobrila prodaju 56,48 odsto državnih akcija u Institutu konzorcijumu IWG, kao jedinom ponuđaču na četvrtom tenderu, koji je za većinski udio ponudio nešto više od deset miliona eura.

Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova, kako su naveli iz Tenderske komisije, uključuju obavezu zaključivanja ugovora o korišćenju usluga Instituta sa Fondom zdravstvenog osiguranja, pod istim uslovima iz ranijeg ugovora na period od četiri godine.

„Obaveze koje su definisane u okviru prethodnih uslova uključuju i sve neophodne dozvole relevantnih nadležnih organa vezane za zakone o zaštiti životne sredine, potpisivanje aneksa na postojeći ili zaključivanje novog ugovora sa Univerzitetom Crne Gore o zakupu objekata pod povoljnijim uslovima“, kazali su iz Tenderske komisije.

Obaveze, kako su objasnili, uključuju i dozvole izdate od relevantnih nadležnih organa, kojim kompanija može da obavlja medicinske usluge, bavi se hotelskom, rekreativnom i uslužnom djelatnošću, vadi ljekovito blato i koristi mineralnu vodu u skladu sa mjerodavnim pravom.

„Obaveze kupca su da pripremi memorandum o saradnji sa International Hospital Groupom, specializovanom institucijom za oblast medicine, rehabilitacije i welness usluga, obezbijedi odobrenje za koncentraciju kod Agencije za zaštitu konkurencije i da uplati kupoprodajnu cijenu za akcije“, zaključuje se u saopštenju.

21 Komentari

 1. Ni Novi ni Crna Gora nisu bolje ni zasluzili. Znate koliko bi ovi vladali kod njemaca, engleza, holandjana…. Ne bi ni mjesec dana, a ne 26 god.
  0  0
 2. Mnogo sam tužna jer i poslednje nada da moj Grad zaživi se gasi.Ne znam kojom riječju da vas oslovim i obratim vam se!Odlično znam koji epitet bi vam odlično figuro,ali neću!Želim da vas pitam zašto nijeste našli sposobnog menadžera da povede Institut utabanom stazom koja se pravi toliko godina?Sada postoje Evropski fondovi iz kojih se mogu dobiti sredstva za podizanje višeg nivoa usluga, naravno sa boljim i domaćinskim gazdovanjem, a neradnike i gubidane poslati doma.Institut okosnica i imidž grada ako date ovakvim investitorima svi smo propali.Uopšte ne sumnjam da sve ovo vi ne znate, ali iz svojih sebičnih stupidnih, halapljivih razloga ovo sve radite svome Gradu kao najveći neprijatelji!Neka vam služi na čast!
  0  0
 3. @banja
  Živi bili, pa vidjeli. Nisam pesimista, ali se tebi divim koliki si optimista poslije
  svega kad znaš kako su sve privatizacije okončane. I da te pitam, kad ideš da kupiš patike, ideš li praznih džepova…? E, ovi su došli praznih džepova, praznih računa i kupili banju, a o novcu za isplatu ugovorenih obaveza će pokušati da se snađu za šest mjeseci!?
  Rekoh, živi bili, pa vidjeli!
  0  0
 4. Molim Vas, ovaj sajt mi nesto nije obecavajuci za iole investitora u pokusaju http://www.internationalwellnessgroup.com/English/about-us
  A ima jos jedan sajt koji bi trebao da bude neki o IWG: http://www.iwellg.com/
  Prostim pogledom na oba ova sajta, gdje cuvena spijunska agencija pod imenom Google baca, dolazim do zakljucka da investitori ne mogu javno da predstave sebe na cuvenoj mrezi; pa se onda pitam kako oni barataju takulinom sa 250 miliona EUR ….
  0  0
 5. Realno, nijesi u pravu, mirno spavaj.Institut će postojati i raditi bolje.Mali problem će imati oni koji nijesu ništa radili,a bili su na platnome spisku.A sumnje i strahovi, filozofska malicioznost i politička zloba se potiru radom i teškoćom.Realno,neće više biti biranja posla.
  0  0
 6. Obratite se postenom Dusku Krusu.Pa vi opet gladajte za njega i Niksu Gojkovica.Svatite vise ljudi,oni su se namjerno odvojili u dvije stranke da bi na sledecim izborima opet prevarili narod.Niksa vam je sad nedavno rekao da bi opet bio u koaliciju sa DPS.
  0  0
 7. Sad ide devastiranje cjelokupnog prostora,otpustanje radnika i prenamjenja to jeste parcijalna rasprodaja.Racuni prve,druge,pete familije i sitnije boranije da dopune se a svi kriticari su neprijatelji drzave i naroda…
  0  0
 8. I tako… kad hoće, onda mora pa kako god.
  Ne znam šta da kažem… Dobro došli kad vas je djavo donio, a ko s djavolom tikve sadi o glavi mu se lome. Tako je bilo svima u CG, ne vjerujem da neće i banji (drago bi mi bilo da ne budem u pravu).
  0  0
 9. Divno, biće parkinga, apartmana, stanova za prodaju… Postoji li još ona građeviska akademija da se prekvalifikujemo, moći ćemo prići samo kao građevinski radnici.
  0  0

Ostavite komentar

*

code