IX DJEČIJI KARNEVAL, OD 4. DO 7. JUNA: O HERCEG NOVOM BRINU...

IX DJEČIJI KARNEVAL, OD 4. DO 7. JUNA: O HERCEG NOVOM BRINU DJECA

175
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Svečanim podizanjem zastave karnevala na Sat kulu, u Herceg Novom će u četvrtak, 4. juna u 19 časova početi IX međunarodni dječiji karneval.

Najavljeno je 45 grupa, sa oko 1200 učesnika iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Rusije, a najviše iz Crne Gore i grada domaćina Herceg Novog.
– U toku su posljednje pripreme. Najviše je karnevalskih grupa iz 4 osnovne škole u Herceg Novom, vrtića, ali dio karnevalske fešte biće i 100 mališana iz Dječijeg Doma „Mladost” u Bijeloj – ističe u ime organizatora, predsjednik NVO Omladinski centar Herceg Novi, Milijan Mijović.
Svečano otvaranje zakazano je u petak 5. juna na bazenu na Škveru, u 20 časova. Tada će predsjednik opštine Nikola Gojković predati ključeve grada malom kapu karnevala. Biće izabrana i princeza karnevala. Oni će u subotu u 18 časova predvoditi međunarodnu dječiju karnevalsku povorku od Trga Nikole Đurkovića. Sve će se zavrtšiti velikim dječijim maskenbaloim i žurkom na Trgu ispred opštine.
U nedjelju će biti organizovan izlet trajektom za sve učesnike karnelavla. Pripremljeno je dosta reklamnog materijala, karnevalske kape, krinke, zastavice, flajeri i čitav grad će biti ukrašen, najbolje do sada, obećavaju organizatori.
Mali kapo karnevala, Marko Crnjac ima posebna zaduženja, tim prije jer se ove godine očekuje rekordan broj učesnika:
– U četvrtak ću podići zastavu na Sat kulu, a u petak će mi na bazenu na Škevru predsjednik Herceg Novog predati ključeve. Imam obavezu da čuvam grad kada dobijem ključeve, da predvodim sa princezom povorku – kaže 12-ogodišnji Marko.
Do sada je na dječijem karnevalu učestvovalo preko 10 hiljada mališana i deset generacija, podsjetio je Voilsav Bulatović:
– U propagiranju grada ovo je jedna od najznačajnijih manifestacija. Tokom prethodnih devet godina objavljeno je više od 200 raznih napisa u domaćim i medijima u regionu. Emitovano je preko 30 sati televizijskog materijala. Činjenica je i da se na upit dječiji karneval Herceg Novi na internetu pojavljuje preko 1000 odrednica u pretraživačima – kazao je Bulatović.
Manifestacija će ove godine koštati 30 hiljada eura, od čega su jedna trećina sredstva sponzora i donatora, a ostala Opštine i TO Herceg Novi. Učesnici će biti smješteni u Institutu Igalo i u domaćoj radinosti.
Generalni pokrovitelj manifestacije, čiji će specijalni gosti biti Dragoljub Đuričić i Bokeški tamburini, je opština Herceg Novi, pokrovitelj Turistička organizacija, zlatni sponzor agencija Sfera art, prijatelji SZR Tim, Pomorski saobraćaj i Institut Igalo.

Picerija i restoran

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA I PARKIRANJA KROZ GRAD

Zbog IX međunarodnog dječijeg karnevala od petka 5. juna u 15 h do subote do 24 h neće raditi parking ispred zgrade opštine Herceg Novi.
Takođe u subotu 6. juna od 17.45 do 20 h biće obustavljen saobraćaj Njegoševom ulicom, od Novljanke prema centru grada.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code