IX Grand Prix Herceg Novi: Novljani odbranili titule

IX Grand Prix Herceg Novi: Novljani odbranili titule

1275
0
Podijeli

strelicarstvo hn 180416Dragan Mrkajić i njegov SK Herceg Novi pobjednici su tradicionalnog Grand Prix Herceg Novi koji se IX put održao na olimpijskoj streljani Kameno kod Herceg Novog.

Mrkajić je veliki prelazni pehar preuzeo od prošlogodišnjeg pobjednika Nikole Perišića (SK HN), dok u ekpinoj konkurenciji Novljani nisu izgubili još od 2008. godine.

Picerija i restoran

Naime, Mrkajić je kvalifikacije okončao za njega neuobičajenim 6. mjestom, da bi tek zatim u finalnim nadmetanjima pokazao klasu. Sa druge strane, strijelci koji su drugog dana takmičenja odabrali da gađaju svih 5 rundi kvalifikacija (Raičević, Stanišić, Racković) su glatko prošli u završnicu, ali ih je zatim sustigao umor. U polufinalu je Mrkajić imao izvanrednih svih 15 od 15 pogodaka, da bi za konačnu pobjedu savladao do tada vrlo dobrog Iva Stanišića iz Budve, rezultatom 12:8.

U borbi za treće mjesto, između Boška Raičevića (SK Gams-Cetinje) i povratnika među finaliste, iskusnog Dragoslava Rackovića (SK HN), Raičević je slavio sa 11:9.

Peto i šesto mjesto u finalu zauzeli su Nikola Perišić i Boro Krivokapić (SK HN). Grand Prix nagradu, opremu italijanske fabrike Perazzi, dobio je Boško Raičević kao prvoplasirani strijelac nakon kvalifikacija na 125 meta.

Ekipno, Novljani su dominirali zauzevši prva dva mjesta na postolju:

Herceg Novi A tim (Mrkajić, Racković, Perišić) 306 meta i Herceg Novi B tim (Krivokapić, Đurović, Miroškin) 270, dok je treće mjesto pripalo SK Cetinje (Lipovina, Vujović, Pravilović) sa 254 mete.

Zbog neusklađenosti kalendara ovog puta su izostali tradicionalno brojni strijelci iz inostranstva, ali je svejedno viđena vrlo neizvjesna utakmica.

Sljedećeg vikenda je na programu 4. kolo Kupa Crne Gore, takođe u Herceg Novom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code