IZ KFW BANKE PRATE INFRASTRUKTURNE PROJEKTE U NOVOM

IZ KFW BANKE PRATE INFRASTRUKTURNE PROJEKTE U NOVOM

189
0
Podijeli

U okviru trodnevne posjete Crnoj Gori, delegacija KfW banke posjetila je Opštinu Herceg Novi i sa rukovodstvom razgovarala o implementaciji postojećih ugovora, ali i o budućim razvojnim projektima i stvaranjima uslova za njihovu realizaciju.

Diskutujući o izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacionog kolektora, sprovedenim aktivnostima za nastavak posla, zaključeno je da bi svi učesnici u ovim projektima treba da ulože apsolutni napor kako bi oni bili završeni u ovoj građevinskoj sezoni.
U narednom periodu biće formiran radni tim, koji će zajedno sa izvođačem radova raditi na usvajanju programa, ali i raditi na obuci i treningu osoblja postrojenja za preradu otpadnih voda.
Utvrđeno je i da je za održivo funkcionisanje postrojenja za preradu otpadnih voda potrebno deponovati mulj po svim ekološkim standardima.
Predstavnici KfW banke upoznati su sa statusom projekta izgradnje sanitarne deponije „Duboki do”, a sa kompanijom Dahlem su razmijenjene informacije vezane za izradu Studije izvodljivosti izgradnje postrojenja za solarno isušivanje mulja, koji bi trebalo da bude jedna od narednih faza finansirana iz programa saradnje sa KfW bankom.
Na sastanku je razgovarano i o rekonstrukciji kolektora Forte Mare-Igalo, a u fazi investicionih mjera V2. Jer, Opština Herceg Novi stvara uslove za otpočinjanje novih mjera koje se odnose na vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda.
U delageaciji KfW banke bili su inženjer Dirk Vallerien i Lotte Westemann, kao i direktor za Crnu Goru Željko Uljarević. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Vodacoma, Dahlema, Vodovoda i kanalizacije, Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Opštini Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code