Iz lokalne samouprave osuđuju razbijanje table sa natpisom na mesdžidu u Kumboru

Iz lokalne samouprave osuđuju razbijanje table sa natpisom na mesdžidu u Kumboru

2281
15
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_kumbor_magistralaPredsjednica Opštine Herceg-Novi, Nataša Aćimović i predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi, Andrija Radman, osudili su razbijanje table sa natpisom na mesdžidu u Kumboru.
“Herceg-Novi je grad visoko izražene međunacionalne tolerancije i skladnih odnosa pripadnika različitog vjerskog opredjeljenja. O tome najbolji govori činjenica da već dugo nije zabilježen ni najmanji međuvjerski incident, zbog čega svaki Novljanin, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, može biti ponosan.
Zato smo duboko ubijeđeni da ovaj, iskreno vjerujemo, pojedinačni slučaj u Komboru, neće ni na koji način uticati na održavanje međunacionalnog sklada u našem gradu.
Pozivamo sve građane Herceg-Novog da i dalje daju pun doprinos dobrim međuvjerskim i međunacionanim odnosima” – navodi se u saopštenju.

15 Komentari

 1. Citam komentare koji podrzavaju ovaj divljaluk i ocima ne vjerujem. Puno toga htjedoh rec ali odustajem. Poslovica kaze protiv gluposti i primitivizma i bogovi su nemocni. No comment. Zalosno
  0  0
 2. Naravno da nebismo voljeli, sta ce nam minaret? Nekada davno su oni ovdje bilj agresori i mucitelji i pogubili su ogroman broj ljudi. Naravno da nece biti minareta niti ga treba biti. Kao da otvoris konzulat SAD-a u Horošimi i Nagasakiju. Samo fali da u mediteranskom turistickom mjestu vristi odža sa minareta. Nisam netolerantan ili sta vec nego se to sve jednostavno ne.uklapa u HN. To je sve
  0  0
 3. Mene interesuje ko je uopste dozvolio da se tu napravi vjerski objekat ? Koliko znam to je bila privatna kuca .
  Jel neko pizao mjestane kumbora imaju li sto protiv da se tu izgradi vjerski objekat ?
  Ne opravdavam vandalizam ali u nas grad se sve svodi da se neko potplati i ovi zmure dok se stvar ne zavrsi posle svi kukaju.
  0  0
 4. Divan ti je komentar moj Balboa. Tako razmislja ogromna vecina stanovnika Opstine Herceg Novi, a ne pomenuti NOVLJANI iz saopstenja. Ja sam rodjena u mjestu gdje je bilo stotine dzamija i crkava. Nikad mi nije smetao ni pop ni hodza, a nisam vjernik. E otkad se u Novom “lizu” oltari i otkad su “vjernici” okupirali svaki segment zivota u ovom gradu, tako nam je kako nam je!
  0  0
 5. Grad koji nije imo djamiju duze vreme i u gradu dje je vecina pravoslavns i katolicka i oni se medju sobom postuju u potpunosti jer se oni ne bune kad se cuju zvona ba bilo sa koje crkve a isto tako njihovu ravnotezu bi i tekako poremetilo galama njihovog svestenika sa tornja ako su vec uspeli nesto dobit nek budu zadovoljni sa tim i nemoraju se isticat dalje i stavljati trn u oku ovome stanovnistu jer taj trn smeta svima jer trn niko ne trpi a oni mogu bit tamo al bez isticanja
  0  0
 6. NOVLJANI,postali smo zatupljen narod koji temeljno rusi svoj grad,obicaje i kultru…rusmo svoju miroljubivu drzavu…mrznja,destruktivni nagini i ostale ni malo lijepe stvari koje se mogu vidjeti na ulicama HN i u nasem narodu proizilaze od custe gluposti,zatupljenosti i loseg odgoja novih generacija…to sto je uradjeno je za svaku osudu…ali svakako bi trebalo mijenjati zakon kad je u pirtanju izliv divljastva pojedinca i osuditi adekvatno sa nekih do 7 god zatvora…manje bi se takve stvari desavale…redovno izvrnuti kontejneri po ulicama HN svakog vikenda kasno u noc,i dalje prolaze nekaznjeno i bez saznanja ko je tvorac takvih lijepih dijela…da ne pricam o fizickim napadima na radnike u javnom prevozu,koji prolaze ili sa malom kaznom ili nikakvom.ikle posten narod da trpi gnijev lose odsgojenih ljudi???zar se takvi ne mogu izolovati u spuz dok malo ne olade glavu,ostanu stariji i svijesniji vijeka u kom zive???samo 5,6 godina da odleze za neko ovakvo dijelo,shvatili bi gdje su i sta rade..ovako ostajemo zatupljeno drustvo koje ce uvjek ostati u nekom 20tom vijeku…cak mozda i 19tom.SRAMOTA
  0  0
 7. A ima li crkve kod njih ja mislim da nemaa. Nije to hodza ngo sa kasete il CD a pustaju ali je problem sto i ovi iArapi i svi ti narodi ne postuju druge.
  0  0
 8. Bas Ste fini! Prvi vi ne biste voljeli da se digne minaret u Hn I da vas hodza budi! Svaka cast svakome,al ja mislim da treba dzamija da se ima gdje su vecina muslimanskog stanovnistva.
  0  0

Ostavite komentar

*

code