Iz opštinske kase partijama 106 hiljada eura, plus 30 hiljada za kancelarije

Iz opštinske kase partijama 106 hiljada eura, plus 30 hiljada za kancelarije

1448
10
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_9Sekretarijat za finansije, turizam i ekonomski razvoj Opštine Herceg Novi donio je Odluku o finansiranju političkih partija koje učestvuju u radu Skupštine Opštine za 2016. godinu na osnovu Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Tako partijama koje učestvuju u radu Skupštine u prva tri mjeseca tekuće godine pripada iznos od 1/12 ( jedne dvanaestine ) ostvarenih rashoda u prethodnoj fiskalnoj godini. To praktično znači da prema Nacrtu budžeta Opštine Herceg Novi za ovu godinu, političkim partijama pripada 106 hiljada eura.
Odluka se primjenjuje od 1. januara i Opština ima obavezu samo prema političkim partijama koje su, na osnovu izbornih rezultata, dobile jednog ili više odbornika u lokalnom parlamentu. Opština ne vodi evidenciju o ukupnom broju registrovanih ili aktivnih političkih partija u Herceg Novom.
– Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, član 8, pravo na sredstva imaju politički subjekti koji učestvuju na izborima i osvoje najmanje jedan mandat. U Herceg Novom to pravo ostvaruje sedam političkih subjekata – šest partija i jedno udruženje građana – kazali su Radiju Jadran u lokalnoj upravi.
Evo i kako su raspoređena sredstva predviđena Odlukom:
Demokratska partija socijalista – 35.564 eura
Izbor – 25.556 eura
Socijalistička narodna partija – 15.548 eura
Socijaldemokratska partija – 8.042 eura
Nova srpska demokratija – 8.042 eura
Novska lista – 8.042 eura
Pokret za promjene – 5.540 eura
Ova sredstva predviđena su za pokrivanje troškove njihovog redovnog rada, kao što su zarade zaposlenih, troškovi angažovanja stručnjaka i saradnika, porezi i doprinosi, administrativni i kancelarijski troškovi, režije, troškovi prevoza, organizacija sastanaka i događaja i ostalo što Zakon određuje kao redovan rad političkog subjekta.
Troškove zakupa prostorija takođe finansira Opština. Oni, prema trenutnoj strukturi političkih partija u gradskoj upravi, iznose do 30.000 eura na godišnjem nivou.

10 Komentari

 1. Vjerovatno je i ovo bjesomucno trosenje para iz budzeta planirano iz projektovanog prevelikog poreza na ove nase jadne stanove, kuce, a kako rece gospodin Mracevic, posebno na garaze!
  0  0
 2. Ahahahah slatko se nasmijah eto opet trzisne meni u butik da nadje opet neku novu rupu u zakonu samo da me kazni i onda prica kao i svima,, ajde pisem ti min 200eura a ti plati za 7 dana 140e,, zat nije bolje da kazu,, slusaj treba nam para na godisnjem nivoe te rebnemo nekih 500-1000e zavisi kako nam se svidis i slobodan si,, e majko mila dje ni zivimo
  0  0
 3. Ništa im nebih dao neka se finansiraju od odbornickih plata i donacija simpatizera a ova sredstva raspodijelite najsiromašnijim kojih ima itekako dosta. Ili uložite u grad,dječiji dom Bijela.
  0  0

Ostavite komentar

*

code