Iz Sarajeva i Mostara 10 medalja za streličare “Savine”

Iz Sarajeva i Mostara 10 medalja za streličare “Savine”

1
Podijeli

Streličarski klub „Savina“ je, u skoro gotovoj indoor sezoni, ovog mjeseca u Herceg Novi donio medalje sa dva međunardona turnira. Novski streličari su učestvovali prvo 12. marta na turniru u Sarajevu, u organizaciji SK „Vekkas“, a potom 25.marta u Mostaru, na turniru u organizaciji SK „Streličar“.

Na turniru u Sarajevu, SK „Savina“ osvojio je dvije zlatne medalje i to  u kategoriji veterana goli luk- Anđelko Milošević i u kategoriji kadeti rikrv- Andrija Stojanović. Hercegnovski streličari su sa turnira u Mostaru donijeli kući 8 medalja. Nebojša Glumac, osvojio je bronzanu medalju u kategoriji rikrv luk seniori. U kategoriji rikrv luk kadeti i mlađi pioniri, zlatne medalje su osvojili Marko Šendeković  i Charles Hare-Brown.

Picerija i restoran

Predstavnice ženskog dijela ekipe su, kao i uvijek, bile vrlo uspješne tako da se klub može pohvaliti i zlatnom medaljom Jane Vasiljević, u kategoriji rikrv luk kadetkinje, kao i bronzanom medaljom Vide Bjelice, u kategoriji rikrv stariji pioniri. Andrija Stojanović i Anđelko Milošević su ponovili uspjeh iz Sarajeva i vratili se  sa turnira u Mostaru sa još dvije medalje: Stojanović, srebro rikrv kadeti, a Milošević zlato veteran goli luk. Zoran Vasiljević je u Mostaru osvojio zlato u kategoriji veteran rikrv luk.

– Streličari  iz Sarajeva i iz Mostara su redovni učesnici na turnirima u Crnoj Gori, što potvrđuje da je  mreža streličarskih klubova u regionu sve jača. To otvara prostor za nove zajedničke projekte – smatraju iz uprave novskog kluba.

Streličarski klub „Savina” u toku proljeća priprema izlazak na otvoreni terene, kao i aktivnosti vezane za ljetnje i jesenje projekte u saradnji sa nekoliko nevladinih organizacija, radi što atraktivnije promocije kako streličarstva tako i ponude Herceg Novog.

1 komentar

Ostavite komentar