Iz Šotokan tima dobitnici zlatne i bronzane medalje na Balkanskom karate prvenstvu

Iz Šotokan tima dobitnici zlatne i bronzane medalje na Balkanskom karate prvenstvu

10
Podijeli

Na prvenstvu Balkana za nade i pionire u Beogradu od  27-29.aprila  u organizaciji karate federacije Srbije, nastupili  su i takmičari karate kluba Šotokan tim, kao reprezentativci Crne Gore. U ukupnom plasmanu reprezentacija Crne Gore je osvojila 4 mjesto  sa  25 medalja: 6 zlatnih, 8 srebrnih i 11 bronzanih. Najbolja reprezentacija je Turska, zatim Srbije i BIH.

Učestvovalo je oko 700 najboljih  takmičara iz 10 država, a iz Šotokan kluba : Sergej Cimbaljević (2006 god. nade) borbe do 37kg, Luka  Tomanović (2006god.-nade) borbe do 52kg, Bojan Vulović(2005.god-nade)  borbe do 45kg, Luka Radović(2005 god.-nade) borbe do 50kg, Mia Bošnjaković(2005 god.-nade) kate, Ivana Vidojević(2005 god.nade) kate  i kata tim 2005/2006 god. u sastavu Ines Bošnjaković,Ivana Vidojević  i Mia Bošnjaković.

Picerija i restoran

– Osvojili smo jednu zlatnu i jednu bronzanu medalju. Zlato je potvrdio od prošlog balkanskog iz Istanbula Sergej  Cimbaljević, koji je i ove godine imao 5 borbi, te tako postao najbolji i u Beogradu. Ovim rezultatom, postao je najbolji karatista u konkurenciji pionira i nada, u Herceg Novom, jer do sada niko nije  osvojio u pojedinačnoj konkurenciji 2 zlatne medalje na balkanskim prvenstvima. Bojan Vulović, pored svih poteškoća koje je imao posljednjih mjeseci je osvojio bronzanu medalju, te tako nastavio niz  uspjeha na balkanskim prvenstvima. Ostaje žal, jer smo mogli da dođemo  do još jedne ili dvije medalje – navode u klubu.

Luka Tomanović nije imao dovoljnu  koncentraciju te je nastup završio u četvrt finalu sudijskim  preglašavanjem. Kata tim je izgubio u borbi za treće mjesto. Mia  Bošnjaković takođe je izgubila u četvrt finalu,kao i Ivana Vidojević. Luka Radović je sudijskim preglašavanje izgubio u prvom kolu.

– Zadovoljni smo nastupom djece, jer uz malo sreće mogli smo do još neke medalje, ali s obzirom na uslove u kojim radimo, probleme sa salom, ovo je odličan rezultat i ponovljen uspjeh od prošle godine kada smo takođe osvojili jednu zlatnu i bronzanu medalju (Luka Tomanović) – navode treneri Dejan Bošković, Marko Vašalić.

Oni zahvaljuju roditeljima na podršci, koji snose kao i uvijek najveći dio troškova, kao i sponzorima, hercegnovskim firmama. Očekuju obećanu pomoć TO i Opštine.

10 Komentari

  • Zasto bi morale biti medalje u katama… Bijela, i za tebe znamo ko si..Veliki SELEKTORU, kod nas u klubu nema podijele na trenera za borbe i trenera za kate. Svi rade sve..Svi treneri moraju da znaju i kate i borbe. Dok kod vas, nesto ne stima, pitamo se , dal vi treneri u Bijeloj imate zvanje karate majstora i da li ste polozili za crni pojas.. I da li imate uopste diplomu karate trenera…A kada vec pitas za Boskovica, tuda je nedje,..evo bas mi vice da te pozdravim..Uzelio te se..

   13
   1
   • Kad hoces komentar, znaj dok se Bijela nije pojavila prije par godina ti si bio u corsokaku a sto se tice trenerske skole je je nijesam kupio kao ti kod mog prijatelja znas ti kog, htio si turnir a da nidje ne ides a novac kako kazes te ne interesuje, ja sam se uvjerio u suprotno, okani se menene i svoga posla.

    1
    6
    • BRAVO MIKULIĆU, PODRŽAVAMO TE SVI..Ako imaš nešto da mi kažeš , znaš đe živim, pa dođi…objasnit ću ti neke stvari. Ne troši svoju energiju i nemoj da mi se nerviraš puno, nije ti dobro za zdravlje..Pozdravljamo te ja i Marko.

     9
     1
 1. SVE POHVALE DEJANU BOSKOVICU I MARKU VASALICU , MNOGO DOBRI LJUDI I VRHUNSKI TRENERI …SRECNO V ZLATO IMATE ODLICNIH TAKMICARA SERGEJ JE PRIMER UI NAJBOLJI DOKAZANO .

  17
  6
 2. SERGEJ CIMBALJEVIC NAJBOLJ IZBORIO ZLATO .TOJE DOKAZANO I PROŠLE GODINE ZLATO I SAD PONOVO .I NIJE UMIŠLJENI SPORTISTA ,SVAKA ČAST SERGEJ .

  19

Ostavite komentar

*

code