IZ YU BRIVA OČEKUJU KRAJEM MAJA SANACIJU KLIZIŠTA NA PODIMA

IZ YU BRIVA OČEKUJU KRAJEM MAJA SANACIJU KLIZIŠTA NA PODIMA

83
0
Podijeli

Iako je još lani izabran na tenderu kotorski Yu briv kao najbolji na tenderu za drugu fazu sancije klizišta na Podima, posao još nije krenuo.

Radio Jadran od vlasnika i direktora kompanije Vojislava Bujkovića saznaje o razlozima prolongiranja sanacije, koja se ipak najavljuje krajem maja.
– Osnovni razlozi koji su uticali na prolongiranje početka radova ogledali su se u našim predlozima da glavni projekat još jednom prouči ekspertski tim u skladu sa našim sugestijama, kao i u činjenici da je dolazilo do sukobljenih zahtjeva mještana na predloženu metodologiju radova – ističe Bujković.
Period u kome je trebalo da započnu radovi bio je izuzetno nepovoljan za ovu vrstu sanacije. Oni, su, kako objašnjava Bujković, mogli prouzrokovati dodatna oštećenja i pogoršanje stanja u kome se klizište nalazi.
On ističe i vrlo kooperativan odnos i pristup sagledavanju navedenih poteškoća, kaoi iznalaženju rješenja predsjednika opšptine Dejana Mandića i njegovih najbližih saradnika.
– To je rezultiralo dobijenim dodatnih predloga Nadzornog organa o metodologiji izvođenja sanacije. Vrlo pažljivo ćemo ih razmotriti i u zajedničkom konstruktivnom dogovoru definisati konačno i najbolje rješenje. Za očekivati je da sa radovima otpočnemo krajem maja – najavljuje Bujković.
Inače projektom sanacije klizišta koje je otvoreno 2008. godine su predviđene tri vrste radova – iskop drenažnih kanala, ugradnja šipova na glavnom seoskom putu i ugradnja šipova ispod oštećenih stambenih objekata. Novac za ovaj projekat, u iznosu od 270 hiljada eura je obezbjeđen.
Klizište u naselju Crnica zahvatiloje je 20-ak kuća od kojih je nekoliko potpuno neupotrebljivo i mještani vode uporno sudski spor kako bi se i zvanično utvrdila odgvornost i koliko toliko obeštetili. Nakon dugotrajnih geomehaničkih ispitivanja, izrade elaborata i projekata urađena je I faza sanacije – šipovanje terena i izgradnja drenažnog kanala ispod deponije da bi se eliminisao njen uticaj, ali klizište nije zaustavljeno.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code