Iza ponoći još dva požara: podno Obosnika i u Sasovićima

Iza ponoći još dva požara: podno Obosnika i u Sasovićima

6430
8
Podijeli

Prošla je treća besana noć za vatrogasce na Luštici. Stao je vjetar, ali razbuktalo se još nekoliko požara i to na unutrašnjoj strani poluostrva prema zalivu.

U deset do ponoći izbio je požar 300 m ispod Obosnika, u blizini sela Zabrđe. Na Obosniku, najvišem vrhu Luštice, nalaze se brojni repetitori, radio i tv uređaji, mobilni predajnici…. Vatrogasci Tivta i Vojske su odmah stigli sa 4 kamiona i dobrovoljcima, a jutros su tamo i vatrogasci Herceg Novog i 60 vojnika sa dva vozila.
Kako nam je upravo kazao načelnik Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Zlatko Ćirović, gašenje će svakog trenutka početi i vodenim bombama, odnosno avionima Direkorata za vanredne situacije, sa kojima su komandiri Vatrogasnih jedinica u stalnoj komunikaciji.

Picerija i restoran

Poslije jučerašnjeg, u jednom periodu paničnog i dramatičnog dana, za gašenje su danas povoljniji uslovi na kopnu i iz vazduha. Na Luštici su na više lokacija raspoređene vatrogasne snage iz Boke, iz gradova sa sjevera, Vojska, dobrovoljci, mještani i brojni preduzetnici, koji ili gase ili na drugi način pomažu vatrogascima, herojima ovih dana.

Međutim, nepromišljenost i bahatost u njamanju ruku pojedinaca se nastvalja. Jer, na području Opštine Herceg Novi, u selu Sasovići u blizini Zelenike, kod puta buknuo je jutros rano, u 2 sata, veliki požar. Novska Služba zaštite je odmah reagovala i brzo ga ugasila.

Ovaj požar je izazvao namjerno ili slučajno neko od prolaznika, čime je moglo biti ugroženo cijelo naselje. Zato iz svih Službi zaštite mole građane na bar malo elementarne savjesti i odgovornosti, jer gašenje ovolikog broja požara sve je teže.

8 Komentari

 1. Kabal dalekovoda je napravio pozar na Obosniku. Pozar su gasila 2 vozila VCG jedno vozilo iz Plava i dobrovoljci sa jednim vozilom. Bilo bi neskromno i ruzno reci ali dobrovoljci, mestani Zabrdja njih cetvorica i dobrovoljci iz Novog njih petorica, su pokazali najvecu borbenost sa pozarom. Prvi su bili gore, cekali da se vatra problizi do puta da bi je mogli dohvatiti mlaznicama, gasili je celom duzinom, povlacili se kada bi bili ugrozeni od pozara, vracali se nazad da bi gasili ponovo…U jednom trenutku su cak i bili “izmedju dve vatre”, da to nisu ni primetili ni bili svjesni. Nagutali se momci dima i vrelog vazduha, toplota je bila nesnosna, oci suze od dima a iskre lete po njima. I sve to bez maski i zastitne opreme.

  18
 2. Nije to nepromišljenost i bahatost,nego suprotnost,i nema više gledanja kroz prste nikome,svi koji nalaze opravdanja su saučesnici,jer ovo su zločini.

 3. U OVU OPSTINU NEMA NI VLASTI NI NICEG JADOVI JADNI SVA OVA DESAVANJA NISU SLUCAJNA POLA CRNE GORE JE U PLAMENU OVO JE VID SABOTAZE TJ, TERORIZMA PIROMANA TREBA NA SRED TRGA OBJESITI ZA **** KAO PRIMJER OSTALIMA, KAKVA DEMOKRATIJA I PRAZNE PRICE.

  9
  1
 4. SVE SLUCAJNO ! NADAM SE DA CE SE SADA NEKO OSVJESTITI I TRAZITI DACSE POSTAVE KAMERE. LAKO CEMO NACI KOJI MONSTRUM OVO RADI . ALI KAKO IZGLEDA NIJE OVO SAMO POJEDINAC OVO JE CIJELA AKCIJA.

  9
  1
 5. Sinoc se jasno vidjelo iz HN kada je planulo u blizini Obosnika, kao prije neku noc u blizini Rosa. Tesko je povjerovati da nije ljudski faktor u pitanju. Sta pozeljeti tim monstrumima…

  17
  2
 6. A sto ovi iz opstine dok ne padne kida ne organizuju patrolr po zaledju Danju i novu. Mnogo turista posebno mladih obilazi terene u zaledju,vecina pusi, pale rostilj…i sl. Pa u Opstini ims 240 zaposlenih, 50 nema gdje ni ds sjedi, imaju 10 vozila. Neka nesto rade korisno. A i ovih komunalaca nema nidje samo paradiraju kroz grad.

  30
  2

Ostavite komentar

*

code