Izazovno i lijepo: Uspon na dva vrha sa odličnim pogledom na Boku

Izazovno i lijepo: Uspon na dva vrha sa odličnim pogledom na Boku

2
Podijeli

Planinarska tura Žlijebska lastva – vrhovi Rt (1395m) i Okapavica (1403m), jedan od događaja iz zajedničkog kalendara “Orjen, planina kraj mora”, u organizaciji PK Subra, biće realizovana sjutra. Ova dva vrha poznata su po odličnom pogledu na Boku Kotorsku i ostacima austrougarskih vojnih položaja.

Okupljanje je zakazano za 9 sati, na proširenju puta za Uble, 500 m nakon azila za pse na Žlijebskoj lastvi. Ide se serpentinski izvedenom pješačkom stazom, građenom za vrijeme austrougarske vlasti, sada markiranom i uređenom za planinarenje. Visinska razlika iznosi oko 420 m.

Picerija i restoran

Tura je pogodna za osobe koje imaju barem nešto fizičke kondicije. Potrebna je adekvatna duboka obuća, ruksak, rezervna roba i naravno – foto aparat! Predviđeno je da se tura završi do 15 h.

Vodič ture biće Nikola Brajović, a kontakt telefon za detalje je 067 531 204.

Učešće u događaju je besplatno, a na sopstvenu odgovornost, odnosno na odgovornost roditelja (staraoca).

“Orjen planina kraj mora” i usponom na Rt i Okapavica koordinira Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, dok su organizatori pojedinačnih dešavanja: PK „Subra“, NVO Orjen Outdoor, AK „Niskogorci“, Sekretarijat za komunalne poslove i ekologiju, MZ Kameno-Žlijebi, MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin, NVO „Orka“, konoba Sikimić, NVO ”Eko Boka”, HPD „Dubrovnik“ i paraglajding klub “Adriafly”. Program se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi.

2 Komentari

  1. Vjerujem da 90& Novljana nije izašlo na rt, ovo ne bi trebalo propustiti, nismo ni svjesni u kakvom raju živimo. Preporuka za političare, izađite, pogledajte, sigurno će te vise voliti nas grad

    15

Ostavite komentar

*

code