Izblijedili pješački prelazi, obnova u toku

Izblijedili pješački prelazi, obnova u toku

1390
10
Podijeli

Horizontalna saobraćajna signalizacija u Opštini Herceg Novi prilično je nepouzdana.

pjesacki prelazi hnPješački prelazi su slabo vidljivi, pa tursiti i oni koji ne poznaju lokacije sa nekada ucrtanim prelazima imaju problema sa njihovim nalaženjem. S druge strane, oni koji su navikli da prelaze put na određenim mjestima preko jedva vidljive zebre rizikuju da ih udari auto, jer vozač nije dovoljno upozoren na pješački prelaz.

Picerija i restoran

Iz lokalne uprave nam kažu da je obvnova pješačkih prelaza na području Novoga  u toku. Taj posao obavlja preduzeće “Stambeno komunalno”, a očekuje se da će posao biti gotov u narednih nekoliko dana.

U planu je obnova svih pješačkih prelaza, a docrtana su i dva nova – u Meljinama kod raskrsnice sa ulicom Braće Pedišića i na prvoj krivini poslije semafora, kada se ide u pravcu Topla-Igalo.

pjesacki prelazi hn 2Iz lokalne samouprave napominju da je pješački prelaz preko magistrale na Autobuskoj stanici ukinut. Kako su kazali, nekoliko pokušaja da se on ukloni nije dalo rezultata, pa je zatražen savjet Direkcije za saobraćaj, odakle je procjenjeno da je jedini način da se prelaz trajno ukloni premazivanjem bitulitom. Taj hidroizolacioni materijal je naručen i u narednih nekoliko dana će i ovaj posao biti završen.

10 Komentari

 1. Farbanje pjesackih prelaza ili zebre radi se prije sezone tako da grad bude spreman kada gosti pristignu…. Mislim da nije daleko poci do Dubrovnika i vidjeti kako ti ljudi rade i pokupiti koju ideju pa je sprovesti… Smjesno je 15- tog jula farbati pjesacke prelaze,stvoriit ce se velike kolone vozila po gradu i bit ce nervoze medju vozacima sto je i razumljivo…. I nemogu da vjerujem da opstina nema para da zamjeni jedno visece ruglo od semafora , stranci koji tuda prolaze kad ga vide sta mogu od grada drugo da ocekuju… Ljepse je bez njega ..i Ljig ima bolji semafor,
  0  0
 2. SAMI BOG SPASAVE OVE TURISTE I NAS ZAJEDNO SA NJIMA. NITI ZNATE JE LI I NIJE PJESACKI,NEOBILJEZENO JE SVE SIVA,CRNA BOJA,TOTALNI JAVASLUK. VOZACI NE ZNAJU DA LI A STANU ILI NE. SEMAFOR RADI ILI NE RADI,NE VIDE SE BOJE I KOJE JE,MOTORI IDU SETALISTE,UVIJEK ISTA PRICA
  0  0
 3. Za “ja”
  Razlog ukidanja je guzva koja se stvara na magistrali stalnim zaustavljanjem saobracaja.
  Pjesaci mogu preci i ispod nadvoznjaka
  0  0

Ostavite komentar

*

code