IZBOR DIREKTORA U PET NOVSKIH PREDUZEĆA “BLOKIRAN” DOK NE ZAVRŠI SKUPŠTINA I...

IZBOR DIREKTORA U PET NOVSKIH PREDUZEĆA “BLOKIRAN” DOK NE ZAVRŠI SKUPŠTINA I IZBOR PREDSJEDNIKA OPŠTINE?

123
0
Podijeli

Sva tri preduzeća u Herceg Novom, d.o.o. ”Vodovod i kanalizacija”, ”Parking servis” i JUK ”Herceg fest”, kojima rukovode vršioci dužnosti, a konkurs za direktora je u toku, sasvim je izvjesno, izabraće čelne ljude tek poslije vaskršnjih praznika. Ili – bolje reći dok se ne vidi kako će završiti 17. aprila Skupština i izbor predsjednika opštine.

Za danas najavljena sjednica Odbora direktora „Vodovoda”, na kojoj je trebalo da se izabere izvršni direktor, ponovo je odložena. Kako je Radiju Jadran saopšteno, ovog puta sjednica je prolongirana zbog odsutnosti sadašnjeg v.d. Zorana Šabanovića, koji ima smrtni slučaj u porodici. Njegovo prisustvo je navodno bilo neophodno zbog rasprave o finansijskoj situaciji u „Vodovodu”.
– Prisustvo Šabanovića je neophodno zbog toga što je tačka dnevnog reda o završnom računu već započeta i on je taj koji pred Odborom mora pojasniti sve detalje vezane za finansijsko stanje u kome se „Vodovod” nalazi. Zato smo sjednicu otkazali i to je jedini razlog, izričit je bio i ovoga puta predsjednik Odbora direktora, Milan Kovačević, odbijajući mogućnost bilo kakvih kalkulacija.
Šabanović je, kako je to već poznato, uz Sava Zarubicu i Lazara Doklestića, kandidat koji se prijavio na raspisanom konkursu za prvog čovjeka ovog preduzeća. Tako je sjednica započeta još 4. aprila, pa prekinuta, sa najavom da će biti nastavljena 11. aprila, ali i tad prolongirana za danas, opet je odložena je za poslije Uskršnjih praznika.
Za 11 časova bila je zakazana i sjednica Upravnog odbora JUK Herceg fest na kojoj je trebalo da se raspravlja o dvije prispjele molbe za mjesto direktora, ali je i ona odložena zbog nedostatka kvoruma.
– Od pet članova Odbora, samo je dvoje bilo prisutnih tako da smo morali da odložimo sjednicu, nakon što prođe Vaskrs, a možda i po 1. maju, jer nismo sigurni ko će sve biti odsutan u međuvremenu – rekao je za Radio Jadran predsjednik UO Ivica Zidar.
Na konkurs za direktora “Herceg festa”, prijavila se Simonida Kordić funkcionerka Demokratske srpske stranke dr Ranko Kadić, bez ijednog odborničkog mjesta u Skupštini Novoga. Ona je trenutno zaposlena kao referent za odnose sa NVO pri Sekretarijatu za društvenu djelatnost. U avgustu prošle godine kad je počela reorganizacija ove ustanove kulture Kordićka je spominjana kao prelazno rješenje, umjesto tadašnje Dijane Krivokapić.
Drugi kandidat je Ljupko Popović koji je bio na listi odbornika Nove srpske demokratije na sedmoaprilskim izborima 2012. godine, a prema koalicionom sporazumu ovo mjesto i pripada Novoj srpskoj demokratiji.
Podsjetimo da je i u „Parking servisu” nakon jednog poništenog konkursa zbog nepotpunih prijava kandidata, bilo predviđeno raspisivanje drugog, ali je i ono odloženo. Jer, treba preimenovati ovu firmu u Centralnom privrednom registru zbog istog naziva pod kojim posluje još jedna firma u Herceg Novom. Tako da će drugi konkurs biti raspisan tek nakon što ove izmjene ponovo dođu pred lokalni parlament.
Četvrta javna ustanova koja se mora reorganizovati i koja je među prvima i krenula u taj posao jeste „Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”. Ona ponovo na čelu ima, kako kažu, tehničkog direktora Natašu Tatalović, koja je došla umjesto v.d. Radmile Ćapin. Tatalovićka tek treba da raspiše konkurs za direktora.
Najzad, na konačno izabranom Savjetu lokalnog javnog servisa radio Televizije Hreceg Novi takođe bi trebalo da se donese odluka o konkursu za direktora nakon 9-ogodišnjeg v.d. stanja.
Koliko god bili opravdani razlozi za odlaganje izbora čelnika u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština, jasno je da se „sve vrti” oko izbora predsjednika opštine, koji može biti u četvrtak odložen ili čak izazvati vanredne izbore u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code