Izbor najbolje firme za drugu fazu sanacije tunela Potkop iduće sedmice

Izbor najbolje firme za drugu fazu sanacije tunela Potkop iduće sedmice

899
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_radovi_februar_mojdez_potkop_240215Tenderski postupak za izbor izvođača radova II faze sanacije tunela Potkop u Mojdežu je u toku, a odluka o najpovoljnijoj firmi trebalo bi da bude donjeta sledeće sedmice, kazali su Radiju Jadran u Direkciji javnih radova. Na tender za izvođača radova prijavljene su dvije kompanije.
Donošenjem Odluke o izboru i njenim objavljivanjem na portalu Uprave za javne nabavke počinju teći rokovi za žalbu.

– Radovi bi trebalo da otpočnu nakon sprovođenja procedure javnog nadmetanja i potpisivanja ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem, kao i kad se u tunelu stvore povoljni uslovi za rad, tj. kad opadne nivo vode. Rok za završetak predviđenih radova je 70 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao, pojašnjavaju u Direkciji.
U okviru II faze nastavka sanacije tunela Potkop, izvodiće se radovi na iskopu i podgradi postojećeg zatrpanog hidrotehničkog tunela u dužini od 40 m, a u zavisnosti od zatečenog stanja, radovi će se odnositi na čišćenje i eventualnu podgradu postojećeg tunela i izradu armirano-betonskog čepa.
Procijenjena vrijednost ove faze je 286 hiljada eura, a dostavljene ponude su u okviru procijenjene vrijednosti, navode u Dirkeciji.
Na tender za izvođača radova prijavljene su dvije kompanije.

Picerija i restoran

Sanacija i izgradnja hidrotehničkog tunela Potkop, njena I faza okončana je početkom oktobra prošle godine, čime je otklonjen rizik od daljeg proklizavanja terena. Za ovaj posao bila je angažovana podgorička firma „Bi Kod“, koja je posao uspješno obavila nakon nešto više od godinu, izgradivši novi tunel Potkop u dužini od 190 m. To je bila investicija vrijedna oko 852 hiljade eura.

U klizištu, koje je nastalo 28. februara 2004. godine, zbog nestručnih radova u hidrotunelu, stradalo je nekoliko kuća, imanja, seoski put i infrastruktura. Posljedice u Mojdežu još su vidne, a žitelji i danas zebu od mogućih pukotina na kućama u blizini Potkopa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code