IZBOR NOVOG DIREKTORA “PARKING SERVISA” OPET BLOKIRAN

IZBOR NOVOG DIREKTORA “PARKING SERVISA” OPET BLOKIRAN

150
0
Podijeli

Ponovljeni konkurs za izbor direktora hercegnovskog Parking servisa, iako najavljen, nije raspisan, jer su u međuvremenu ”iskrisli” problemi oko imena ovog preduzeća, pod kojim će biti registrovano.

Za novonastalu situaciju, kako nam je objasnila, predsjednica Odbora direktora Parking servisa, Ljiljana Karanović, saznali su
kada je sadadašnji v.d. direktor, Milorad Matković trebalo da registruje firmu pod imenom Parking servis d.o.o. Herceg Novi.
– U Centralnom registru privrednih preduzeća već postoji takva firma i mi sada moramo da izmjenimo ime što smo i učinili, te je sada naziv ”Parking servis Herceg Novi” d.o.o. Herceg Novi – rekla je Karanovićka.
Sa istim imenom ne mogu da posluju dva preduzeća i ovo je procedura koja se mora ispoštovati, da bi sve bilo po zakonu, kaže ona.
Nova papirologija sada će ponovo morati da prođe verifikaciju novskih odbornika, a skupštinskoj službi već su poslati materijali sa izmjenama i dopunama Statuta, kako bi se našli u dnevnom redu sjednice do kraja aprila.
– Naravno da za ovo nismo znali kada smo raspisali prvi konkurs. Možda smo mogli i da sačekamo sa registracijom, ali htjeli smo da sve bude odrađeno u zakonom predviđenom roku od 45 dana, od donošenja Statuta. Zaista nam nije palo na pamet, da postoji u Novom još jedno preduzeće sa istim imenom – tvrdi Karanovićka.
Matični broj preduzeća ostaje isti, sadašnje preduzeće je pravni nasljednik, kontinuitet u poslovanju se nastvalja, nema nikakvih drugih izmjena u radu, samo dolazi do izmjene imena.
Ipak, mora se primjetiti da se ovakva „slučajnost”, “previd”, ili „aljkavost” isuviše koincidiraju sa izbornom kombinatorikom za predsjednika opštine Herceg Novi. Jer, valjalo bi prvo izabrati predsjednika opštine.
Prvi konkurs za direktora Parking servisa raspisan je sredinom februara, ali je poništen jednoglasnom odlukom Odbora direktora, jer ni jedan od tri prijavljena nije zadovoljio u potpunosti uslove precizirane konkursom. Milorad Matković, koji je na čelu ovog preduzeća već 6 godina, nije poslao prijavu za mjesto direktora. Prema ranijim najavama drugi konkurs je trebalo da bude raspisan 14. marta.
Dobra vijest za građane je, ipak, da zimski sistem naplate parkiranja u Herceg Novom, ostaje do 1. maja, iako je predviđeno da se završi 1. aprila.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code