„IZBRISANO“ 9 PARKING MJESTA U „ORJENSKOM BATALJONU“

„IZBRISANO“ 9 PARKING MJESTA U „ORJENSKOM BATALJONU“

285
0
Podijeli

Zbog očekivanog preusmjeravanja ulice Orjenski bataljon na jednosmjerno odvijanje saobraćaja, tehnička služba JP Parking servis ovog jutra “poništila” je 9 parking mjesta, samo mjesec nakon što je u ovoj ulici iscrtano novih 48.

Prema riječima v.d. direktora ovog preduzeća, Batrića Bata Kontića, ovaj potez bio je neophodan kako bi se obezbijedilo lakše saobraćanje, odnosno mimoilaženje, za veća putnička vozila do momenta kada se u ulici uspostavi jednosmjerni režim saobraćanja.
– Mještani te ulice su prema našim informacijama, sada zadovoljni definisanim parking mjestima, ali smo morali “ukloniti” 7 mjesta na ulazu u ulicu, kod “plavih zgrada”, i još dva mjesta “kod duba”, kako bi se mogli mimoilaziti kamioni i druga veća putnička vozila, pojasnio je Kontić.
On nije mogao da precizira kada će se ulicom saobraćati u jednom smjeru, jer odluku o tome donosi Sekretarijat za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine.
Podsjetićemo da je novih 48 mjesta u ovoj ulici iscrtano krajem septembra. Kako je tada Kontić kazao našem radiju, to je potez koji je bio “iznuđen” peticijom građana koji su tražili ucrtavanje, kako bi obezbijedili sebi parkinge, umjesto onih koji su tom ulicom uglavnom u tranzitu.
Kontić napominje da parking mjesta neće biti ucrtavana “od duba” pa dalje ka ulici Nikole Ljubibratića.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code