Izdati UT uslovi za dio etno sela u Sasovićima

Izdati UT uslovi za dio etno sela u Sasovićima

1734
5
Podijeli

etno selo kutiMinistarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je, na zahtjev Advokatske kancelarije „Šimrak“ iz Herceg Novog, UT uslove za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju objekta u funkciji turizma, koji predstavlja dio kompleksa etno sela u Sasovićima, u zahvatu Lokalne studije lokacije Sasovići „Malo selo“.

Ova advokatska kancelarija zastupnik je njemačke firme „Ferienanlage Luhmann Prahl Riesenberg Sander Bauerman“, koja u Sasovićima iznad Zelenike treba da izgradi etno selo. Ministarstvo je ovoj kompaniji izdalo UT uslove za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju objekta seoskog stanovanja u funkciji turizma. Kako se navodi u dokumentu, objekti su dio kompleksa etno sela, ali mogu da funkcionišu kao poslovno stambeni objekti.

Picerija i restoran

Riječ je o kompleksu koji se prostire na oko 15 hiljada kvadratnih metara u Sasovićima iznad Zelenike, gdje je ova njemačka kompanija već rekonstruisala 4 postojeća objekta i pretvorila ih u recepciju, restoranski dio i dva apartmana, kazao je našem radiju ranije advokat Vukašin Šimrak.

Njegova kancelarija podnijela je prije mjesec zahtjev za izdavanje UT uslova za izgradnju ovog etno sela. Kako je Šimrak naveo, riječ je o turističkom naselju na oko 15 hiljada kvadratnih metara, koje se nalazi u zahvatu lokalne studije lokacije Sasovići, a koje se prema članu 7. Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata smatra „državnim objektom od opšteg interesa“.

Turističko naselje, zamišljeno je kao kompleks niza kamenih kućica – apartmana, sa wellnes i spa ponudom, fitnesom i ostalim sadržajima:

–      Planirano je da kompleks bude kategorizacije 4 zvjezdice, kapaciteta između 30 i 50 mjesta. Sve je zamišljeno nalik Sv. Stefanu – dakle, svaka apartmanska jedinica zasebno, uz bazen i prateći sadržaj, kazao je za Radio Jadran Šimrak.

5 Komentari

  1. Super,jos samo mali akcionari da ostvare svoja prava i da rascijepne akcije koje su kod mestara nepostojeceg sindikata,laznog vojvode mirka i laznog scepana ujedine i eto lijepo…
    0    0
  2. molimo vas iz radio jadrana da pođete u sasoviće i slikate okolinu tog objekta,kad ljudi budu gledali slike misliće da je reportaža sa ratišta u siriji
    0    0

Ostavite komentar

*

code