Izdvojena rješenja za murale Street art fetsivala

Izdvojena rješenja za murale Street art fetsivala

1818
6
Podijeli

Na konkurs za izradu idejnih rješenja za oslikavanje površina u Herceg Novom tokom STREET ART FESTIVALA, od 17. do 21. juna, stigli su brojni radovi. Na FB stranici festivala su oni koji su ispunili minimalne uslove predviđene konkursom.

murali rješenja 1Oni radovi koji budu dobili najveći broj  lajkova imaće glas više prilikom donošenja konačne odluke.

Picerija i restoran

U opisu fotografija su imena autora, nazivi radova i kratak opis ideja koje su  poslali. To su Andrija Rašović sa muralom “Give me MORE”, Danilo Vuković, sa radom “Žarko i plavuša na moru”, Igor Zaidel sa “Big Fish”, Deep Blue, The Ninth Wave i još nekoliko rješenja. Slijede autori INS i “Okto”, Jana Danilović i “ More”, Milica Golubović sa radom “Zalazak Sunca”, Mario Tovirac sa radom More, zatim  Maja Kostić, za NVO Aut sa radom “Okeanid”, Predrag Porobić Gard i rad “Mornar” i na kraju Stanko Jančić.

O radovima će odlučivati Komisija sačinjena od četiri stručnjaka iz oblasti umjetničkog stvaralaštva, dok će peti glas dati svako ko bude želio putem fejsbuk stranice „Street art“ festivala. Odluka Komisije biće objavljena u roku od 15 dana od zaključenja konkursa. Tri najbolja rada biće  novčano nagrađena sa po 200 eura.

Konkurs za izradu likovnog, umjetničkog rješenja za oslikavanje murala u okviru festivala “Street art” je raspisao Sekretarijat za kulturu Opštine Herceg Novi. Tokom festivala umjetnici će odabrana rješenja na temu “More” oslikavati na četiri lokacije. Na ovaj način biće oplemenjeni betonski zidovi: na Savini iznad Osnovne škole “Milan Vuković” i iznad apartmanskog naselja “Energoprojekta”, kao i na Toploj, ispod Osnovne škole “Dašo Pavičić” i stepenište između Gradskog muzeja i Šetališta Pet Danica.

Festival organizuju Sekretarijat za kulturu, Turistička organizacija Herceg Novi i Agencija za izgradnju i razvoj grada.  Cilj “Street art” festivala je oplemenjivanje gradskih prostora i njihovo uklapanje u opšti tradicionalni urbani ambijent, uz istovremeno afirmisanje savremenih formi umjetničkog izražaja.

6 Komentari

  1. Nešto se ne sjecamo grafita eviva ali plakanja za izgubljenom teritorijom druge zemlje i ocila na svakom drugom zidu. Nadamo se da nece biti ni jednih ni drugih.
    0    0
  2. i slične umjetnosti poput plakata dps-a,natpisa eviva montenegro (milo)… ili zid nezavisnosti. Po meni bi bilo najbolje da se na ove zidove oslikaju znakovi: prvoborca, boke, brodogradilišta, pkb-a, mješovita. Pravi simboli ovoga nekada grada !
    0    0

Ostavite komentar

*

code