Izgrađen najveći dio kolektora i pumpnih stanica, ali ima još dosta posla...

Izgrađen najveći dio kolektora i pumpnih stanica, ali ima još dosta posla do maja

2158
12
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

kolektor bijela rj 020316 1Izgradnja kanalizacione mreže i postavljanje kolektorskih cijevi trenutno se odvija u Đenovićima, Bijeloj i duž rivijere, kao i na pumpnoj stanici Meljine – kružni tok, dok se na više dionica grade i kućni priključci na lokacijama koje su već testirane. Riječ je o postavljanju priključnih šahtova, a krajnji korisnik Vodovod i kanalizacija Herceg Novi sprovešće priključke do kuća nakon preuzimanja radova od investitora. Prema navodima izvođača, turske kompanije Ćeltikćoglu, do kraja maja, sve bi trebalo da bude završeno.
Inženjer nadzorne komapnije Dahlem, David Matić, kazao je Radiju Jadran da su pumpne stanice kod Forte Mara i na Savini završene, i slijedi uređenje Šetališta, odnosno vraćanje u prvobitno stanje:
David Matić“Radovi u pumpnoj stanici Forte Mare su 95% završeni. Istestirane su pumpne stanice Forte Mare, Savina i Meljine-stara. Ostala je još da se istestira glavna pumpna stanica Meljine – kružni tok. Na njoj je ostalo još posla, ali bi taj dio po riječima izvođača, mogao da se stavi u funkciju krajem marta ili početkom aprila”, kazao je Matić.
Kako je dodao, vraćanje Šetališta u prvobitno stanje već je počelo na nekim dionicama gdje su radovi uspješno završeni, a sve će biti spremno do kraja maja.
Funkcionalni testovi postrojenja za preradu otpadnih voda i prikopčavanje na prioritetnu dionicu kod Forte Mara, trebalo bi da krenu krajem marta:
kolektor bijela rj 020316 3“To bi trebalo koordinisano izvesti odnosno staviti u funkciju postrojenje i barem ovaj prioritetni dio mreže od Forte Mare do kružnog toka. Prema najavama oba izvođača to bi moglo da se desi krajem mjeseca. Ostaje nam da vidimo da li će se ta dinamika ispoštovati”, naveo je on.
Kako se navodi na sajtu kompanije Dahlem, prema posljednjim ažuriranim podacima u decembru prošle godine, obavljeno je 91% posla.
kolektor bijela rj 020316 2Izgradnja 33 km vodovodne i kanalizacione mreže, 13 pumpnih stanica i podmorskog ispusta, vrijedna 18,5 miliona eura, počela je u februaru 2012, a trebalo je da bude gotova u februaru 2014.

12 Komentari

 1. Osvanuo je kisan dan ali iza oblaka nazirala su se buduca svijetla jutra granula iz obrisa naseg novog kolektora. Pticice doletjele sa juga spustaju se na briljantno uglacane cijevi kroz koje proticu preradjene fekalije nas Novljana. Grad dise, grad pjeva, nas grad, Herceg Novi.
  / taKo se pise/
  0  0
 2. o cemu odje pricamo ? kroz zeleniku svaki dan nesto kopaju i zatrpavaju , rivjera je kao iz doba vladavine turaka ili kakavih osvajaca , svi putevi raskopani, opet cemo sezonu docekati u katastrofalnom stanju , a na kraju ce izboru i kompaniji opet bit kriv obrad i kompanija .
  0  0
 3. Prića se ponavlja svake gorine kada se približi rok za završetak radova. Prognoze o procentu završetka radova su proizvoljne i nijesu potkrijepljene činjenicama. Građani vide da je i ovaj put javnost dedelo obmanjena. I opet nikome ništa.
  0  0
 4. Kakav naslov, tri godine ista prica!!! Kako vama novinarima ne dosadi da pisete.Toliko su potrosili pozitivnu enegriju ljudi za ovim velikim poslom,da vise niko i ne reaguje,na toboznje novosti oko kolektora!!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code