Izgradnja terena na Toploj poslije šest godina

Izgradnja terena na Toploj poslije šest godina

12
Podijeli

Početkom sljedeće sedmice, konzorcijum “Alfa Project” doo i “Bi Kod” doo počeće sa izgradnjom sportskog terena na Toploj. Vrijednost radova iznosiće 38 hiljada eura, saopšteno je iz lokalne uprave.

– Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević pokrenuo je inicijativu za izgradnju sportskog terena na Toploj u lokalnom parlamentu prije šest godina, još kao odbornik Novske liste. Projekat je ušao u kapitalni budžet, a za oko mjesec, jedno od najvećih naselja Herceg Novog dobiće novi privremeni objekat otvorenog tipa u funkciji sportsko-rekreativnih aktivnosti – navode u saopštenju.

Picerija i restoran

Takođe, u planu je i ugradnja sintetičke podloge nakon izgradnje, čime bi teren bio osposbljen za košarku, odbojku i mali fudbal.
Za vrijeme izvođenja radova na sportskom terene, biće zatvoren puteljak koji se nalazi između OŠ “Dašo Pavičić” i semafora, ispod zgrade Centra bezbjednosti.

Opština Herceg Novi apeluje na sugrađane i roditelje, da budu strpljivi i pokušaju da ne stvaraju dodatne gužve prilikom dolaska i odlaska đaka.

12 Komentari

 1. Nemam pojma i lupetam gluposti, kako ste Vi to primjetili. Ipak znam da se dijete piše dijete a ne djete a to biste i vi znali da ste u školu išli, umjesto što se parkirate na ulazu iste. Ja npr moje dijete tom neuslovnom ulicom pješke povedem do vrtića i ne smeta ni meni ni mom sinu. I mislim da je igralište važnije od parkinga za Vas ili nekoga od čjudi koji rade tu u blizini

  16
  2
 2. Dosta je tu sve zgusnuto, skola, policija, sad teren, pa i dom zdravlja, a parkinga hronicno nema na tom potezu, ide sezona, Topla 1 je na udaru.

  10
  12
  • Da li smo kolektivno zaboravili da imamo noge? Moj otac je imao auto kada sam bio učenik, živjeli smo na Toploj 2, i nikad, ali nikad, nisam autom stigao ni u osnovnu ni u srednju školu. Evo sam nekako preživio! Najljepši dio dana je bio društvo od škole do kuće. Sada nastaje kolaps poslije 4. i 5. časa oko svih škola u Opštini. Ako i razumijem kad je velika kiša, nikako ne mogu da razumijem po lijepom vremenu.

   32
   2
  • Da li vi znate da je tu i vrtic koji radi do 17h? Da li vi mislite da djeca predskolskog uzrasta treba da dodju sami kuci? Da li vi znate da tu ima djece sa nekim invaliditetom i posebnom potrebom po koje treba doci u skolu?
   Da li vi mislite da svako djete iz te skole zivi na Toploj?
   Da li vi o icemu opste mislite osim kako da sboje cijeljeno d.p. tuda prosetate?

   8
   19
 3. “puteljak” treba i da ostane zatvoren jer je neuslovan, služi kao parking za divljake i jer samim postojanjem ugrožava djecu iz OŠ. Pješačka zona i tačka! Dragi roditelji, djeca mogu preći 10 metara pješje, ne morate ih do ulaznih vrata škole voziti

  33
  3
  • Ajde ne lupetaj gluposti lako ti je to reci jer pojma nemas. Kako cu ja povesti djete u vrtic. Je li treba djete od 2 ili 3 godine da ostavim samo na magistrali da ode samo u vrtic i predje tih 10 tvojih metara koje nije 10 nego 100.
   Upravo postavljaju stubice i lance oko skole da se nastavnici imaju gdje parkirati. Predivno. Uzimaju i onih par mjesta gdje je najzgodnije za parkirati se recimo jednoj majci i pretrcati sa djetetom u rukama po kisi do vrtica.
   Molim da ovo provjeri Radio Jadran i postavi pitanje gdje ce se roditelji parkirati koji vode djecu u vrtic kada znamo da se oko vrtica parkiraju svi oni koji rade oko Novljanke jer im je parking dzabe. Pogotovo sada kada se pocne naplacivati i onaj ispod Novljanke parking pa plus turisti. Ludnica ziva.
   I molim vas da provjerite sto rade ujutro komunalni policajci oko skole osim sto nasu rukama da mozete proci kao da smo ludi da stojimo u mjestu i ne znamo sami da krenemo kada kolona prodje. Jutros je bio kolaps. Svi se parkiraju gdje hoce po sred puta kod kino sale pogotovo provlacimo se kod iglene usi ali bukvalno. Molim da pisete i o tome.
   A plus kada bude igraliste jos tu… ne mogu ni da mislim. Umjesto parkinga oni igraliste.

   18
   15
   • Auto kod Mjesne zajednice, ili na nekom parkingu iznad, dijete za ruku. ili u ruke. i do vrtića 130 metara. To je oko 2 minuta. I 2 minuta nazad. Ja sam tako radio kad su mi đeca bila u vrtiću.

    17
    2

Ostavite komentar

*

code