IZLIVANJE FEKALNIH VODA ČEST PROBLEM DUŽ NOVSKE RIVIJERE

IZLIVANJE FEKALNIH VODA ČEST PROBLEM DUŽ NOVSKE RIVIJERE

81
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Tokom jula iz Herceg Novog je Call centru Komnunalne policije stiglo čak 50 poziva zbog izlivanja septičkih jama.

Cistijerna za odvoz fekalnih voda preduzeća „Vodovod i kanalizacija” izađe na teren i do 15 puta dnevno, uglavnom, po nalogu, Komunalne policije, kaže njen načelnik, Zoran Bijelić.
Najviše problema sa izlivanjem fekalija evidentirano je na rivijeri, jer većina objekata nije priključena na kanalizacioni sistem, već koristi septičke jame.
– Zbog povećanja broja korisnika u toku ljeta dolazi do odlivanja i privanja otpadnih voda. Komunalna policija u takvim situacijama daje nalog vlasniku da isprazni septičku jamu. Ukoliko to ne uradi, shodno Odluci o odvođenju fekalnih voda i vodosnabdijevanju, isključuje se voda domaćinstvu sve dok vlasnik objekta ne izvrši nalog i ne isprazni septičku jamu – kaže Bijelić.
Jedno od naselja u ovoj opštini koje ima dugogodišnje nevolje, kako sa neplanskom gradnjom, tako i neizgrađenom infrastrukturom, posebno kanalizacijom, jeste Drenovik, iznad Igala. Tokom ljeta, uskim izrovanim ulicima kroz naselje širi se neopisiv smrad, jer se prelivaju septičke jame vlasnika kuća.
Inače, tokom juna, Call centar Komunalne policije je dobio 15 poziva zbog nepropisnog oticanja fekalnih voda, a u julu taj broj je učetvorostručen. Najveći broj poziva stiže iz mjesta duž novske rivijere. Saradnja javnih službi je od velikog značaja za funkcionisanje grada u sezoni, a prema riječima Bijelića ona je dobra sa preduzećem „Vodovod i kanalizacija”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code