Izložba „Ako si cvijet, budi mimoza u Novom“: Pogled na stasavanje festivala

Izložba „Ako si cvijet, budi mimoza u Novom“: Pogled na stasavanje festivala

2546
0
Podijeli

U savremenoj multimedijalnoj galeriji „Novi to sam ja“, u ponedjeljak će biti otvorena izložba pod nazivom „Ako si cvijet, budi mimoza u Novom“. Biće to svojevrsni kolaž uspomena koje svjedoče o počecima  i trajanju Praznika mimoze od njegovog zvaničnog početka.

Publika če moći da vidi fotografije maskenbala svih festivala od 1969. godine, sa gostovanja karavana  u gradovima i zemljama Evrope, u Budimpešti, na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu. Biće tu i  stari plakati, ručno pisani i crtani pozivi za pristupanje mažoretkama, uniforme, naslovne strane časopisa koje je krasila mimoza i mažoretke, te mnogi drugi detalji.

Picerija i restoran

Svake godine, rađanjem novih cvjetova mimoze, rađale su se i nove  ideje koje su učinile ovaj tradicionalni Praznik posebnim. Brojne anegdote i priče o lijepom druženju i promociji Herceg Novog i njegovog cvijeta su neizostavni detalj Praznika mimoze. Odabirom ovakvih anegdota, na samom otvaranju, posjetioce galerije pozdraviće dugogodišnji turistički radnici i entuzijasti: Anton Krstović, Dragan Ristić, Ilija Budeč, Dragan Kosić, Aleksandar Saša Vidić, te dugogodišnji predsjednik Turističkog saveza Herceg Novi, Lazar Seferović.

Postavka će biti izložena do 21. februara, a vrata galerije „Novi to sam ja“, na Trgu Nikole Đurkovića, otvorena su za sve zainteresovane posjetioce svakog dana od utorka do subote od 9 do 20h.

Organizator izložbe, koja će biti otvorena u 19 h, je TO Herceg Novi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code