Izložba američkih studenata: “Art in Montenegro” u Galeriji Sue Ryder

Izložba američkih studenata: “Art in Montenegro” u Galeriji Sue Ryder

0
Podijeli

Boravak studenata Binghamton univerziteta iz Njujorka tokom ovog mjeseca u Herceg Novom ostaće zapamćena po radovima koje su tom prilikom stvorili i izložbi koju će prirediti u utorak , u Art Gallery Sue Ryder u Starom gradu.

Izložba umjetničkih radova grupe studenata Odsjeka za umjetnost i dizajn Državnog njujorškog univerziteta Binghamton, pod nazivom Art in Montenegro obuhvata dvadesetak radova, uglavnom na papiru.

Picerija i restoran

Izložbu će otvoriti ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Margaret En Uehara.

Boravak studenata Binghamton univerziteta predstavlja studijski boravak u sklopu redovne nastave na ovom odsjeku.
Program je incirao i vodi, zajedno sa šefom Odsjeka za umjetnost i dizajn Binghamton univerziteta, profesoricom Natalijom Mijatović Kovačević, profesor umjetnosti i dizajna sa ovog univerziteta, Blažo Kovačević.

Program je zamišljen kao vizuelni dnevnik, gdje studenti različitih studijskih usmjerenja, u nekom od vizuelnih medija, pokušavaju da dočaraju svoje impresije Crne Gore.
Namjere su da i sljedeće godine bude organizovan jednomjesečni studijski boravak u Crnoj Gori kako bi nova grupa američkih studenata mogla da se susretne sa prirodnim i društvenim karakteristikama Crne Gore.

Projekti poput ovog, po riječima ambasadorke Uehara, doprinose intenziviranju kulturne razmjene sa Herceg Novim i cijelokupnom Crnom Gorom, gradeći pri tom mostove preko okeana i dalje na zajedničkom evroatlantskom putu.

Izložba će biti otvorena u utorak, 27. juna, s početkom u 21 čas.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code