Izložba beogradske slikarke Tamare Žderić

Izložba beogradske slikarke Tamare Žderić

1
Podijeli

U Galeriji Josip Bepo Benković u utorak će biti otvorena izložba Tamare Žderić. Postavku čini oko trideset djela rađenih kombinovanom tehnikom ( tuš i pero, uljane boje, akvarel ).

“U svojim radovima, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno likovno sredstvo, tu su i tuš i pero, uljane boje, akvarel. Tuš i pero najviše koristim, instiktivan odabir. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca”, kazala je Žderić.

Picerija i restoran

Ona dalje objašnjava da “svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo”, te da često nismo svjesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, djeliću tkanine, razmazu boje.

Tamara Žderić rođena je 1990. godine u Beogradu. Osnovne studije slikarstva završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Master studije slikarstva završila je na istom fakultetu 2015. godine i trenutno je na doktorskim studijama .Član je Udruženja likovnih umjetnika Srbije od 2018. godine. Imala niz kolektivnih i samostalnih izložbi. Dobitnica je više nagrada iz oblasti likovne umjetnosti.

Izložbu će u utorak, 27. marta, u 19 h, otvoriti kustoskinja Galerije, Jasmina Žitnik.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code