Izložba cvijeća u Vili Galeb u Igalu, od 12-14. februara

Izložba cvijeća u Vili Galeb u Igalu, od 12-14. februara

1570
2
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_februar_izlozba_cvijeca9_2015Tradicionalna izložba cvijeća, u okviru 47. Praznika mimoze, biće održana od 12. do 14. februara u Titovoj vili Galeb u Igalu. Prijavljeno je oko 60 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Izložba je organizovana i u susret Danu zaljubljenih, a otvoriće je u petak, u 11 časova, direktorka Turističke organizacije Herceg Novi, Bojana Blagojević.
Organizatorka izložbe cvijeća Jovanka Matković, koja je zadužena za gradsku hortikulturu u okviru opštinskog Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, kazala je da se sadržaj izložbe vremenom uklapao sa potrebama i željama posjetilaca.
Izložbu će činiti tri segmenta – cvijeće, rukotvorine i zdrava hrana. Cvijeće će biti izloženo u atrijumu Titove vile, gdje će izlagati domaći rasadnici mediteranskog rastinja, rasadnici sa domaćim kamelijama, lavandom, primulama, vrtnim biljem, četinarima, raznim stablašicama i polustablašicama, sobnim cvijećem, lukovicama, ružama, ciklamama. U tom dijelu mjesta će biti i za keramiku za sadnice i suve aranžmane.
U holu i jednoj od prostorija Titove vile biće izložene rukotvorine od prirodnih materijala – drveni stolovi i stolice, slike, nakit, sapuni i kristali i baštenske garniture.
Izložba zdrave hrane biće organizovana u atrijumu, gdje će posjetioci moći da kupe ili samo da probaju domaće proizvode – med, maslinovo ulje, meleme na bazi meda.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code