Izložba fotografija novskog pijaniste Tomislava Tome Stanića

Izložba fotografija novskog pijaniste Tomislava Tome Stanića

1384
2
Podijeli

images_slike_licnosti_toma_stanicIzložba fotografija poznatog hercegnovskog pijaniste i fotografa, Tomislava Toma Stanića biće otvorena u četvrtak, 29. septembra u 20 časova u prostorijama Matice crnogorske Ogranka Herceg Novi, u Njegoševoj ulici. Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti, Kristina Milatović.

Toma Stanić je rođen u Herceg Novom, a sin je čuvenog crnogorskog slikara Voja Stanića i prve crnogorske vajarke, Nade Stanić. Muzički obrazovan, počev od niže Muzičke škole u Herceg Novom, Srednje u Dubrovniku, Muzičke akademije u Beogradu, klavirskog usavršavanja u Parizu, Stanić je završio i postidiplomske studije u SAD-u na Salt Lake City University of Utaha. Kao profesor muzike radio je na Salt Lake Community College-u. Kao slobodan umjetnik redovno nastupa u Americi i Evropi. Od 2001. Stanić se seli u Njujorsk, ali dobar dio godine provodi u svom rodnom Novom.

Picerija i restoran

Talenat za likovnu umjetnost iskazao je u najranijem djetinjstvu. Dugi niz godina, uz muziku se bavi fotografijom. Imao je više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code