Izložba i Protokol o saradnji kraljevačke i hercegnovske biblioteke

Izložba i Protokol o saradnji kraljevačke i hercegnovske biblioteke

1
Podijeli

Izložba pod nazivom “Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji”, autora Danke Spasojević i Ivane Hrenko, koju organizuje Matica Boke, biće otvorena sjutra u 20 časova u Galeriji “Josip Bepo Benković”.

Izložbu će otvoriti istoričar dr Miloš Ković, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Picerija i restoran

Bogatu, višedecenijsku izdavačku djelatnost Biblioteke, koja obuhvata časopis za književnost, nauku i kulturu “Povelja” i četiri edicije “Poezija danas”, “Posed poetike”, “Zvonik i Zbornik”, oko 150 naslova, predstaviće urednici Ana Gvozdenović i Dejan Aleksić.

Otvaranju izložbe prethodiće potpisivanje Protokola o saradnji u hercegnovskoj Biblioteci, koji će potpisati direktori Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva, Miša Milosavljević i JU Gradska biblioteka i čitaonica Herceg Novi, Nevenka Mitrović.

Gosti hercegnovske biblioteke biće urednici izdavačke djelatnosti Ana Gvozdenović i Dejan Aleksić i bibliotekarka Ivana Hrenko, koautorka izložbe “Stefan Prvovenčani u književnosti i istoriografiji”.

Realizacija Protokola započeće u petak u 10 časova, u čitaonici Biblioteke susretom učenika 6. razreda hercegnovskih osnovnih škola sa Dejanom Aleksićem, poznatim dječijim piscem iz Kraljeva.

1 komentar

  1. Ako je Stefan bio prvovjencani (prvi zvanicni srpski kralj pa je zato “prvovjencani”) zasto onda srbijanci za Vladimira Dukljanskog kazu da je bio prvi srpski kralj? Zasto Vladimir nije “prvovjencani” a Stefan “drugovjencani”?

Ostavite komentar

*

code