IZLOŽBA “IZMEĐU NEBA I ZEMLJE” DRAGA DEDIĆA

IZLOŽBA “IZMEĐU NEBA I ZEMLJE” DRAGA DEDIĆA

147
0
Podijeli

Izložba slika Draga Dedića biće otvorena večeras u 19.30 sati u dvorani „Park”. Postavku, pod nazivom „Između neba i zemlje”, čini preko 30 ulja na platnu. Izložbu će otvoriti Zoran Živković.

U katalogu za izložbu Danijela Nenadić je zapisala da pored Dedićevih radova „morate duže stajati”. Slike su mu, kako ocjenjuje, konstruisane pokretom malih tačkastih poteza koji vibriraju i pokreću se i tako postaju misterija za posmatrača.
– Njegove slike sijaju i vuku nas da ih dodirnemo i osjetimo pravu harmoniju i dinamiku njegovih elemenata u igri kompozicije i boje. Platno mu je puno, jer on ne trpi prazninu – navodi Nenadić.
Slikar Drago Dedić je rođen 1937. godine u Orahovu kod Podgorice. Studirao je na titogradskom Elektrotehničkom fakultetu, a studije je nastavio u Beogradu.
Otpočinje da se interesuje za umjetnost, bavi se slikarstvom, poezijom, prozom. 1967. odlazi za Pariz i nastavlja rad na slikarskom planu. Svoje prvo likovno predstavljanje imao je 1973. na grupnoj izložbi u čuvenoj galeriji “Lambert” u Parizu. Od tada kontinuirano slika i izlaže samostalno i grupno u Francuskoj, a posebno na poznatim salonima. Dedić je do sada je priredio preko trideset samostalnih, a učestvovao je na više od tri stotine grupnih i kolektivnih izložbi u Francuskoj i svijetu.
Dobitnik je većeg broja nagrada i priznanja za likovno stvaralaštvo. Djela mu se nalaze u mnogim galerijama, muzejima i privatnim kolekcijama. Član je “Maison des Artistes” od 1977. i ULUCG-a od 1983. Duže vremena je član organizacionih komiteta “Salon d’Automne” i “Figuration Critique”.
Izložba „Između neba i zemlje” biće otvorena u foajeu Dvorane Park do 26. decembra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code