IZLOŽBA NAIVNE UMJETNOSTI U GRADSKOJ KAFANI

IZLOŽBA NAIVNE UMJETNOSTI U GRADSKOJ KAFANI

305
0
Podijeli

U Gradskoj kafani u Herceg Novom, večeras će biti otvorena izložba slika Galerije naivne umjetnosti iz Kovačice. Izložbu će otvoriti dugogodišnji prijatelj ove galerije, Željko Vavić.

Ljubitelji i poklonici likovne umjetnosti, moći će da vide nova slikarska djela eminentnih imena naive, kao što su: Pavel Cicka, Zuzana Vereski i Pavel Hajko iz Kovačice, njihovih gostiju slikara Jadranke Dimitrijević iz Sremske Mitrovice, kao i poznate akademske slikare iz Ukrajine, Slovačke, Rusije Kovryha Leonid, Chagina Liudmila, Nestsiaruk Maryna, Polgaryova Katerina …
– Ljepota Boke i plavetnilo mora već osmi put bili su inspiracija slikara kovačičke Galerije naivne umetnosti, koju nazivaju „Mekom naive” u Srbiji. Višegodišnja saradnja i ta nevidljiva, a ujedno i neraskidiva nit, koja vezuje Igalo i same slikare, ovoga puta nastavlja se na likovnoj koloniji u Hotelu Lighthouse – saopšteno je iz ovog hotela.
U Službi prodaje i marketinga „Lighthousa”, vjeruju da će izložba dati značajan doprinos očuvanju umjetničkog profila Herceg Novog i Gradske kafane kao jednog od centara kulturnog života grada.
Izložba naivaca biće otvorena u 20 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code