Izložba radova dobitnika 48. i 49. nagrade hercegnovskog zimskog salona

Izložba radova dobitnika 48. i 49. nagrade hercegnovskog zimskog salona

1208
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_galerija_jbbU Galeriji Josip Bepo Benković u Starom gradu, večeras će  u 20 h, biti otvorena izložba crteža Vladimira Lalića, dobitnika nagrade na 48. i slikarke, Marije Šević, dobitnice nagrade na 49. hercegnovskom zimskom salonu.

Magistarka istorije umjetnosti, Vladana Kosić u osvrtu na rad mladog autora Vladimira Lalića kazala je da je njegovu crtačku  dijaristiku nemoguće  sagledati nezavisno od ritmova njegove muzike, koja je prateći činilac ili konstitutivni element njegovih  osobenih slikarskih namjera. Upravo muzika može biti sagledana, kako je napisala, konačno i poistovjećena sa najčistijim slikarskim ponašanjem, i to izvan mogućih istorijsko-stilističkih kategorizacija.

Picerija i restoran

– Ciklus slika Marije Šević je pokušaj ponovnog povratka u prošlost, u kojem se njena umjetnost projektuje kao kreativna i radikalna memorija, ali istovremeno ostavlja mogućnost stvaranja „novog shvatanja“ identiteta u postojećem trenutku – kazao je o njenom radu umjetnik, Ivan Šuković. Koristeći stare porodične polaroidne fotografije koje služe kao referenca za slike, umjetnica donosi ideju sjećanja kao neki čin mašte i susreta sa različitim vremenima i događajima koji uspostavljaju relaciju gdje se uspomene iz djetinjstva rekonstruišu i povezuju s onim čega više nema.

Izložbu će otvoriti mladi novski istoričar i teoretičar umjetnosti Nikola Lopušina.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code