Izložba “Rimski mozaici očima Crne Gore”

Izložba “Rimski mozaici očima Crne Gore”

1187
0
Podijeli

Na prostoru lokaliteta Rimskih mozaika u Risnu, u sklopu manifestacije “Mjesec maj – mjesec Rimskih mozaika”otvrena je izložba rukotvorina “Rimski mozaici očima Crne Gore”. Izložbu je organizovala Turistička Organizacija Opštine Kotor,  a samo juče posjetilo je preko 450 osoba, domaćih, ali  turista iz svih krajeva svijeta.

Rimski mozaici očima Crne GoreRadove su predstavili sljedeći umjetnici i udruženja: Nevladino udruženje „Niti“ iz Bijelog Polja, koje se bavi očuvanjem starih zanata (tkanje na ručnom razboju, pletenje) i različitim oblicima edukacije iz oblasti ručne radinosti. Zatim akademski vajar iz Podgorice ,  Velibor Pavićević, akademski vajar sa Cetinja Ivan Kapičić, akademska slikarka iz Bijele, Aleksandra Ćorović. U izradi dobrotske čipke istakle su se sa svojim radovima  Nada i Ana Radović iz Kotora. Predstvio se i  arheolog i fotograf Janusz Reclaw iz Varšave, ali i fotograf iz Risna Ranko Maraš, potom sa ručnom izradom suvenira Desanka Krivokapić i Obrad Kovačević iz Risna, kaoi Izabela Čučić iz Kotora.

Picerija i restoran

Rimski mozaici očima Crne Gore 2

Najzad zanimljive radove pokazali su i  stanari Doma starih “Grabovac” iz Risna. Raznim rukotvorinama oni čuvaju od zaborava stare zanate.

Organizatori su više nego zadovoljni postignutim, izložbu vrijedi pogledati, ako ništa drugo onda na fotografijama autora Ranka Maraša.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code